Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you switch and bring your phone.

TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

SOLVED
Reply
Will21237
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-04-2019

TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 1 of 7
(4,141 Views)

After my recent move, I was “upgraded” to the new wireless mini set-top boxes.  After installation, I noticed they had hooked up my 57” tv using RCA cables.  When I went to fix the problem, I realized the new boxes don’t have composite cable outputs.  Since my TV doesn’t have an HDMI input, the only way to watch TV with the new box is to use the RCA cables and watch in non-hi-def resolution.  Does anyone know a work around for this?  I’ve called Verizon numerous times (and spent forever on hold), but haven’t gotten a solution yet.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 1,643
Registered: ‎12-06-2010

Re: TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 2 of 7
(4,121 Views)

Was your old tv originally hooked up to the previous box by component cables (RGB) + red and white for audio? If so you need to get an HDMI to component video converter box, about $30 to make it work in HD. You are actually using the composite outs of the box, the new ones have no provision for component (RGB) +LR audio.

View solution in original post

6 REPLIES 6
clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 1,643
Registered: ‎12-06-2010

Re: TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 2 of 7
(4,122 Views)

Was your old tv originally hooked up to the previous box by component cables (RGB) + red and white for audio? If so you need to get an HDMI to component video converter box, about $30 to make it work in HD. You are actually using the composite outs of the box, the new ones have no provision for component (RGB) +LR audio.

View solution in original post

Will21237
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-04-2019

Re: TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 3 of 7
(4,082 Views)

Yes - I was using the R/G/B wires with the old box to watch my TV in hi-def.  The new boxes don’t provide that option 


 

clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 1,643
Registered: ‎12-06-2010

Re: TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 4 of 7
(4,062 Views)
clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 1,643
Registered: ‎12-06-2010

Re: TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 5 of 7
(3,913 Views)

I should have added to my post that was a suggestion for the type of converter you need, not necessarily highly recommended by me. I have no idea how well made that particular device is!

Stevef3NJ
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 76
Registered: ‎08-02-2009

Re: TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 6 of 7
(410 Views)

Not all converters work.  It has to be hdmi to component.  The converter must be hdmi 1.4 or above.  I ordered 3 from Amazon.  The first did not work.  Will try the other two and if one works, I will respond here.

LawrenceC
Moderator Moderator
Moderator
Posts: 10,938
Registered: ‎03-18-2013

Re: TV has no HDMI input - FIOS one wireless box

Message 7 of 7
(405 Views)

As this thread is now two years old, it will be locked in order to keep discussions current. If you have the same or a similar question/issue we invite you to start a new thread on the topic.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title