Very slow channel change - intermittant

SOLVED
Reply
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 15
Registered: ‎01-21-2011

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 51 of 314
(3,675 Views)

We are having this problem also, for about a month.  We've been tolerating it, expecting it to be fixed with a software update but it seems to have gotten worse in the last week or two.  It seems to always be the first channel change after the unit is powered on, and then occassionally after that.

System information tells me a I have release 1.9.1 and "platform id" QIP-7216 P1.  We also have a slave unit in the bedroom (STB without a disk) that is doing the same thing.

 

Clearly this is a software issue.  Both these units have been nearly flawless for 2 years.

 

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-04-2012

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 52 of 314
(3,631 Views)

We leave our box on 24/7 and still have the issue.  It does seem to hapenn after sitting for a long time and then seems to respond normally after the first lock-up. 

 

I have seen it sit for over 30 seconds while trying to switch from a commercial to another channel - the commercial ended and another one began before I had control.

 

Maybe 1.9.9 will fix it.  I whish we had the choice wheter to accept an upgrade like the WII gives you.  IMG 1.4 seemed just fine to me.

 

Does Comcast have these issues?

 

Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 46
Registered: ‎04-02-2012

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 53 of 314
(3,623 Views)

I changed to Fios I guess about 8-9 months ago. Before that I was with Comcast. I never had this problem. Also hard to get use to a DVR that doesn't allow watch a 3rd channel while recording. You can tell it is recording with a small red light on it but you never know if it is one show or two so then you are afraid to change a channel incase you screw up recording.

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,173
Registered: ‎08-05-2008

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 54 of 314
(3,603 Views)

@Mistaya wrote:

I changed to Fios I guess about 8-9 months ago. Before that I was with Comcast. I never had this problem. Also hard to get use to a DVR that doesn't allow watch a 3rd channel while recording. You can tell it is recording with a small red light on it but you never know if it is one show or two so then you are afraid to change a channel incase you screw up recording.


If you want to know what channel(s) are recording, simply hit the DVR button, you will clearly see whether one or two are recording. And even if two are recording and you try to change channels the DVR will warn you and ask which of the two channels that are recording you want to stop. You will not lose your recordings unless you specifically tell the DVR to stop recording one of them....

 

As to being with Comcast before, if you can't live with recording two channels and being able to only watch a previously recorded program and not watch a live third channel, then I suggest you go back to Comcast. Hopefully in the not too distant future Verizon will deliver maybe a four tuner DVR, but for now two tuners is all we have.

 

__________________________________
Justin
FiOS TV, 25/25 Internet, and Digital Voice user
QIP7232, QIP7100-P2, IMG 1.9.1
Keller, TX 76248

Highlighted
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 67
Registered: ‎07-30-2011

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 55 of 314
(3,588 Views)

Why not re-issue the last firmware as an upgrade temporarily until this problem is resolved ?

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎12-10-2010

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 56 of 314
(3,532 Views)

Verizon,

 

Can we please get an update on this ?   This is a real pain in the butt.

 

Thank You

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 24
Registered: ‎11-28-2008

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 57 of 314
(3,510 Views)

Can't Verizon provide us with some sort of status update?

 

Is acknowledging the problem some kind of violation of company rules?  Or just rude?

Highlighted
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,759
Registered: ‎05-22-2010

Re: Very slow channel change - intermittent

Message 58 of 314
(3,509 Views)

Hints are that its not the firmware, but other changes in the network.  They appear to have stopped migrating these changes, but they are not supplying details.

 

They are asking some people that have reported this problem to work with them.

 

Be sure if you see this problem (I don't see it) to report it via contactus or other means.

Highlighted
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 2,069
Registered: ‎08-07-2008

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 59 of 314
(3,433 Views)

@Photoflash wrote:

Can't Verizon provide us with some sort of status update?

 

Is acknowledging the problem some kind of violation of company rules?  Or just rude?


I suspect it is a company policy.  The moderators and Verizon employees that do answer questions on this forum normally try to be helpful.  In this case, they've been silent which leads me to believe they are being prevented from helping or commenting.

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 24
Registered: ‎08-23-2012

Re: Very slow channel change - intermittant

Message 60 of 314
(3,426 Views)

Last night was awful. I was switching between the NFL game and the Nats baseball game. Every time I hit the last channel button it took 30 seconds or more to respond.

 

My gut feeling is Verizon won't do anything about this. That's why we haven't heard anything. They probably don't know how to fix it and it doesn't seem to effect enough people.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.