Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you switch and bring your phone.

qip 7100 to desktop cables

SOLVED
Reply
tankdog
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎12-30-2008

qip 7100 to desktop cables

Message 1 of 8
(4,629 Views)

what is the best way to connect the two.Currently I'm using a S cable and a split audio cable to the hauppauge wintv hvr 1250.Its far from great.I know it can be alot better.I've gotten tv shows from ...elsewhere and they play crystal clear on my desktops.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 7 of 8
(4,468 Views)

new egg apparently only has one for 85 bux

 

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16815100049&cm_re=hdmi_video_capture_card-_-15-1...

 

 

amazon and ebay with the search words hdmi video capture dpn't come up with anything less expensive than that card.    you can maybe try froogle.com   <~~googles product searc 

 

and see if you can find it cheaper or go to pricewatch.com

View solution in original post

7 REPLIES 7
Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 2 of 8
(4,624 Views)

 

 

doesn't look like you have a lot of options.

 

S video is the best quality that card can get, you might want to upgrade to a card that has HDMI.

 

 

(EDIT)

 

actually I recant that.   You're supposed to be able to plug coax directly in on that top one and get HD 1080i.

 

so ditch the S Video. and go coax instead.

ekem015
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 371
Registered: ‎12-15-2009

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 3 of 8
(4,592 Views)

Hubrisnxs - if you go coax from the STB to the TV Tuner Card, then you're not going to get HD/1080i. The STB will bottleneck the whole setup and you'll only get what the STB outputs via coax, i.e. 480i/mono SD. And if you connect the coax from the wall to the TV Tuner Card, then, well, you're just going to get the Clear QAMs.

Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 4 of 8
(4,530 Views)

ahhhh I see you are absolutely right.     if he plugs into the stb he's going to get the SD Modulated RF (channel 3/4)   260-330  lines depending upon the quality of the modulator, and Comb Filter in the TV

 

S-Video   Up to 400 lines (does not need a comb filter)

 

in order to get better picture quality he's going to have to get a better video card, that has HDMI or component outputs,

 

tankdog
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎12-30-2008

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 5 of 8
(4,523 Views)

Any recomendations ?? 100.00 or so.

ekem015
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 371
Registered: ‎12-15-2009

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 6 of 8
(4,489 Views)

You mean a TV Tuner Card with component or HDMI inputs.

Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 7 of 8
(4,469 Views)

new egg apparently only has one for 85 bux

 

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16815100049&cm_re=hdmi_video_capture_card-_-15-1...

 

 

amazon and ebay with the search words hdmi video capture dpn't come up with anything less expensive than that card.    you can maybe try froogle.com   <~~googles product searc 

 

and see if you can find it cheaper or go to pricewatch.com

View solution in original post

tankdog
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎12-30-2008

Re: qip 7100 to desktop cables

Message 8 of 8
(4,448 Views)

Thanks,I like newegg.any advantage to uping the money to 150.00 range?

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title