×

Switch Account

remote control volume control issue

remote control volume control issue

SOLVED
Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-09-2011
Message 1 of 19
(34,762 Views)

I recently went through a series of equipment switches.

 

My initial set-up was a 4-year-old Samsung Slimfit 30" tube tv with the FIOS SD STB (Motorola QIP 2500-3). We recently upgraded to a Samsung 40" LCD TV (Model #LN40530F). About a week after getting the new TV, we finally decided to upgrade to HD service from Verizon, and we now have a new HD STB (Motorola HD QIP 7100 1). Everything is working fine except for a little idiosyncracy that I'm hoping to tweak.

 

Up until the new HD STB, I was able to simply hold down the volume button on the remote control to adjust the volume level, whereas with the new STB and the new remote (the kind that only has a TV and STB power button at the top, instead of 4 different modes), I have to repeatedly press the volume button to adjust the volume level.

 

Is there a way to re-program the remote so that I can simply hold down the volume button (as opposed to repeatedly hitting he volume button) to adjust the volume levels? Yeah, I'm lazy 🙂

18 REPLIES 18
Highlighted
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009
Message 2 of 19
(34,748 Views)
Tv+ok for two seconds and let them go. Device keys at top will blink. 0729. Your done. 🙂 try it. The newer samsungs seem to like that one
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-09-2011
Message 3 of 19
(34,709 Views)

Awesome. Fixed it just right. Thanks!

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-31-2011
Message 4 of 19
(33,166 Views)
I tried everything in remote manual with no success. So happy I found this thread--worked instantly. Thanks!!!
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-29-2011
Message 5 of 19
(33,143 Views)

The tv code 0729 solves the problem with the Samsung tv voluyme control for the Phillips FIOS remotes, but I can't find the code, if there is one, that works for the Verizon P265 remote.  Anyone know the answer?

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎12-14-2011
Message 6 of 19
(33,051 Views)

JPColletti wrote:

The tv code 0729 solves the problem with the Samsung tv voluyme control for the Phillips FIOS remotes, but I can't find the code, if there is one, that works for the Verizon P265 remote.  Anyone know the answer?


Had the same problem as you above. Searched the internet and found the instructions below that worked for me. Good luck and let me know if it worked for you.

 

"Reprogram the remote. If you have the remote with the AUX and DVD buttons use the 4th code for Samsung TV. On the new remote (P265) use the Samsung code and it is the 4th code also. Press and hold the <OK> and the 0 keys together, and then enter 331. Then press the <CH +> button 4 times, BUT block the the end (IR light) of the remote for the 1st 3 presses. On the 4th press of the  <CH +> button the tv will turn on (or off), wait a few seconds, then press <OKto confirm."

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 7
Registered: ‎03-13-2012
Message 7 of 19
(32,736 Views)

This doesn't appear to work with the VZ P265v1.1 remote control.   Do I need to do something different?

 

Thanks.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-14-2012
Message 8 of 19
(32,711 Views)

I was having the same issue with my new Samsung.  0729 worked perfectly.  Thank you!!

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,175
Registered: ‎08-05-2008
Message 9 of 19
(31,998 Views)

@alexp94 wrote:

JPColletti wrote:

The tv code 0729 solves the problem with the Samsung tv voluyme control for the Phillips FIOS remotes, but I can't find the code, if there is one, that works for the Verizon P265 remote.  Anyone know the answer?


Had the same problem as you above. Searched the internet and found the instructions below that worked for me. Good luck and let me know if it worked for you.

 

"Reprogram the remote. If you have the remote with the AUX and DVD buttons use the 4th code for Samsung TV. On the new remote (P265) use the Samsung code and it is the 4th code also. Press and hold the <OK> and the 0 keys together, and then enter 331. Then press the <CH +> button 4 times, BUT block the the end (IR light) of the remote for the 1st 3 presses. On the 4th press of the  <CH +> button the tv will turn on (or off), wait a few seconds, then press <OKto confirm."


Thanks! Have been living with this problem with the P265 for several months, finally decided to look for a solution, and you provided it. I really appreciate it! And my wife will love you for it. Smiley Very Happy

 

__________________________________
Justin
FiOS TV, 25/25 Internet, and Digital Voice user
QIP7232, QIP7100-P2, IMG 1.9.1
Keller, TX 76248

 

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 8
Registered: ‎11-11-2012
Message 10 of 19
(31,440 Views)

This issue w/our Samsung 32" bedroom TV was driving me crazy. The suggested solution for the P265 worked on the first attempt. Thanks you !!

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.