×

Switch Account

Can surf web but can't access any of my games, please help!

Can surf web but can't access any of my games, please help!

SOLVED
Reply
Highlighted
Copper Contributor divine
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-17-2009
Message 1 of 7
(15,281 Views)
please help...i seem to be able to surf the web and whatnot, but all my games are not able to pick up the connection. i cant seem to figure out the problem. i tried resetting the router but it still doesnt work. and ive looked for a reset button on the verizon settings page but...cant find it. yeah, thats all i can tell you as of now, if you have any idea what could be the problem please tell me =[
6 REPLIES 6
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,737
Registered: ‎09-24-2008
Message 2 of 7
(15,251 Views)
#1 What is the brand and model of your modem?

#2 What is the brand and model of your router?

#3 What software firewall is on your computer?

#4 Is/are these games for any game console (X-box, PlayStation, Wii) ?

b) If so, do you have only one game console or at least two?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Copper Contributor divine
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-17-2009
Message 3 of 7
(15,245 Views)

2) standard delivered verizon router model 7500

 

3) currently -- trial version of norton anti-virus

 

4) yes, the games don't work on either my computer or on my 360.

 

b) 2 games consoles if you count a laptop.

 

for some reason every game i try to play does not connect to its server whatsoever. thanks

Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,737
Registered: ‎09-24-2008
Message 4 of 7
(15,217 Views)
#1 I am not sure.

In your router go to Firewall Settings or to Security

This will depend on what the screens of the 7500 look likes.

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Actiontec/MI-424-WRv2/MI-424-WRv2index.htm

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Actiontec/MI-424-WR/MI-424-WRindex.htm

Then in your router, go to general. As shown in one of the sample screen shots of the two guides listed above.

What is that firewall set to?

#2 If your Norton software includes a firewall, please make sure that the firewall in XP/Vista is turned off.

a) Is your Norton the 2007 version?

If not the 2007 version, does it look like the guide at

http://www.portforward.com/english/softwarefw/NortonInternetSecurity2007/NortonInternetSecurity2007index.htm

?

#3 What game (or games) are you talking about?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Copper Contributor divine
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-17-2009
Message 5 of 7
(15,205 Views)
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Actiontec/MI-424-WRv2/MI-424-WRv2index.htm

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Actiontec/MI-424-WR/MI-424-WRindex.htm
 
those two links lead me to a list of games O.o
 
firewall set to medium. 
 
#2 would be related to my comp only, but ill try that.
have norton 2006....will update asap 
 
games: cod4 for the 360. couple mmorpgs for pc (kal online, scions of fate, atlantica online, cabal online) none of the games work. im going to try turning off windows firewall, and if it works for the comp. then i guess i have to turn the firewall on the router to custom i think, and maybe itll work! thanks a lot dslr. will get back with the results.
Copper Contributor divine
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-17-2009
Message 6 of 7
(15,204 Views)
so it worked O.o just had to change the firewall on the router. thnx a lot dslr, again. =] gonna go learn port forwading now.
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,737
Registered: ‎09-24-2008
Message 7 of 7
(15,199 Views)
You are welcome. Smiley Happy

Mark as solved.

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.