×

Switch Account

DSL in My Area and sales team lieing to me about services in my area

DSL in My Area and sales team lieing to me about services in my area

Reply
Contributor Red_Dragon2508
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-06-2013
Message 1 of 5
(590 Views)

To start with for the last 2 or so years i have dealt with bright houses. So my wife and me decide to change to something new. we find out the only other option was version DSL. Well I call verizon they tell me all i can get is the 1.5 to 3 so i order it. i set it up and i get a whole 1.8m yay me not.. i call to find out if something is wrong. well as i am on the phone theyy tell me if i upgrade my phone plain to the free essentials i can get the 7m to 15m dsl at my home i was like i am down with that. well 4 days later the service is setup and ready to go. the only problem is there is no 7m to 15m dsl. so i call and after 2hrs on the phone. i am told that i can only have the 1.5 to 3m at my home and that the sales person must of lied to me.

4 REPLIES 4
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,742
Registered: ‎09-24-2008

Let us see if you can support the higher speeds:

 

Step one: Visit http://www.giganews.com/line_info.html and post up the Traceroute the page shows, if you wish. Be aware that your non-bogan public IP Address will show up.  It might shown up as the final hop (bottom-most line of the trace)  might contain a hop with your IP address in it. Either remove that line or show only the first two octets. What I'm looking for is a line that mentions "ERX" in it's name towards the end. If for some reason the trace does not complete (two lines full of Stars), keep the trace route intact.

For example this what I see

 


    news.giganews.com

    traceroute to 71.242.*.* (71.242.*.*), 30 hops max, 60 byte packets
    1 gw1-g-vlan201.dca.giganews.com (216.196.98.4) 13 ms 13 ms 13 ms
    2 ash-bb1-link.telia.net (213.248.70.241) 39 ms 7 ms 7 ms
    3 TenGigE0-2-0-0.GW1.IAD8.ALTER.NET (63.125.125.41) 4 ms 4 ms GigabitEthernet2-0-0.GW8.IAD8.ALTER.NET (63.65.76.189) 4 ms
    4 so-7-1-0-0.PHIL-CORE-RTR1.verizon-gni.net (130.81.20.137) 6 ms 6 ms 6 ms
    5 P3-0-0.PHIL-DSL-RTR11.verizon-gni.net (130.81.13.170) 6 ms 6 ms 6 ms
    6 static-71-242-*-*.phlapa.east.verizon.net (71.242.*.*) 32 ms 32 ms 33 ms



Step two: Can you provide the Transceiver Statistics from your modem?

#3 If you don't know how to get that info:

a) What is the brand and model of your modem?

b) If you have a RJ-45 WAN port router connected to it: What is the brand and model of the RJ-45 WAN port router?

#4 If you have a RJ-45 WAN port router connected to the modem, even if you know how to get the Transceiver Statistics from the modem: What is the brand and model of the RJ-45 WAN port router?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Contributor Red_Dragon2508
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-06-2013
Message 3 of 5
(454 Views)

traceroute to {edited for privacy} 30 hops max, 60 byte packets
1 gw1-g-vlan201.dca.giganews.com (216.196.98.4) 0 ms 0 ms 0 ms
2 ash-bb1-link.telia.net (213.248.70.241) 66 ms 66 ms 54 ms
3 ash-bb3-link.telia.net (80.91.248.160) 0 ms ash-bb4-link.telia.net (213.155.130.72) 0 ms ash-bb3-link.telia.net (80.91.248.160) 0 ms
4 atl-bb1-link.telia.net (80.91.251.86) 15 ms atl-bb1-link.telia.net (213.155.134.131) 13 ms atl-bb1-link.telia.net (213.155.134.133) 12 ms
5 TenGigE0-1-4-0.GW7.ATL4.ALTER.NET (157.130.90.237) 18 ms 18 ms 18 ms
6 130.81.199.29 (130.81.199.29) 35 ms 37 ms 37 ms
7 P8-0.TAMPFL-DSL-17.verizon-gni.net (130.81.33.69) 34 ms 38 ms 35 ms

Contributor Red_Dragon2508
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-06-2013

model # GT784WNV

brand: actiontec

Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,742
Registered: ‎09-24-2008

Modem access is normally »192.168.1.1 or »192.168.0.1 or »192.168.1.0 user used to be ADMIN password was PASSWORD however may be the modem serial number .

 

Then status tab on second one over from left on the top
http://screenshots.portforward.com/routers/Actiontec/GT784WNV/Gateway_Status.htm

 

is where the Transceiver Stats area.

 

Here is an example of what they look like, so you do not post info that you are not to.

 


Downstream Upstream
Initial 3456934665 1125768862
Final (+92011) 3457026676 (+3389) 1125772251
Relative Capacity[%] 75 95
Noise Margin [dB] 13.0 10.7
Transmit Signal Power [dBm] 15.5 12.2
Attenuation [dB] 17.3 10.1
Bit Rate [kb/s] 17647 1047
Max. Attainable Bit Rate [kb/s] 23279 1095



If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.