×

Switch Account

Frequent disconnects/weird modem

Frequent disconnects/weird modem

Reply
Copper Contributor obguthr
Copper Contributor
Posts: 18
Registered: ‎06-04-2013
Message 1 of 26
(1,337 Views)

My internet service disconnects about 6 times per day and seems to be getting worse. It is a wired connection from the modem to my PC and there is a wireless router also connected. I get a dial tone on the line when I test it inside the house and outside at the interface.

 

I followed the troubleshooter for my modem (Westell 6100) and that's where I think the problem is. The power and DSL lights always stay lit and green. Ethernet always flashes green, somewhat randomly, whether I'm connected or not. The internet light is the only light that changes. When it is a constant red, I usually DO have internet connectivity. Sometimes it is not lit at all. When it isn't lit, sometimes I'm connected and sometimes I am not. When the light flashes green, I'm not connected. The light never stays green as the troubleshooting says it should. It used to stay green, but that was many months ago.

 

I sought help from tech support a month or two ago, because my speed was very slow and was beginning to have some minor connectivity issues. The technician took control of my PC to change a few settings and improved the speed a bit. She was not satisifed with the progress she had made and said someone would contact me the next day to make it even better. I never received that call back.

 

Do I need a new modem? My model isn't even listed on the DSL modem page. I had to use the search bar to find the troubleshooter for it.

25 REPLIES 25
Silver Contributor V
Silver Contributor V
Posts: 631
Registered: ‎12-17-2009
Message 2 of 26
(1,312 Views)

I had numerous issues with the 6100F when I had DSL, One thing that helped a lot (but only temporarily) was getting a Westell 7500 that would eliminate you need for wireless router. I would suggest to VZ support that they send you one, I was not changed when I got mine

http://www22.verizon.com/Support/Residential/internet/highspeed/networking/setup/versalink7500/12195...
If a forum member gives an answer you like, please give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem. Thanks !!!
http://forums.verizon.com/t5/Verizon-net-Email/Fix-for-Missing-Inbox-sent-folders-etc-with-Internet-Explorer-11/m-p/647399
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,742
Registered: ‎09-24-2008
Message 3 of 26
(1,247 Views)

If you have your own RJ-45 WAN port router and have the RJ-45 WAN port of it connected to the modem combo, do not forget to reconfigure the modem so that it does not handle the public IP.

 

I point to http://www.dslreports.com/faq/13600

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Copper Contributor obguthr
Copper Contributor
Posts: 18
Registered: ‎06-04-2013
Message 4 of 26
(1,202 Views)

Thank you, for your help. I followed the link, but I don't know which firmware I have. How can I tell? Also, I can not gain access to the IP address provided in that link.

Silver Contributor V
Silver Contributor V
Posts: 631
Registered: ‎12-17-2009
Message 5 of 26
(1,197 Views)

IS this http:\\192.168.1.1 the IP address you are talking about in dslr595148  posted  link above?

ONce you login go to advanced - YES - Firmware upgrade & it should tell you what version you have.

If a forum member gives an answer you like, please give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem. Thanks !!!
http://forums.verizon.com/t5/Verizon-net-Email/Fix-for-Missing-Inbox-sent-folders-etc-with-Internet-Explorer-11/m-p/647399
Copper Contributor obguthr
Copper Contributor
Posts: 18
Registered: ‎06-04-2013
Message 6 of 26
(1,190 Views)

Yes, my browser times out trying to access that IP address. I have tried it numerous times.

Silver Contributor V
Silver Contributor V
Posts: 631
Registered: ‎12-17-2009
Message 7 of 26
(1,172 Views)

Please try the following : all programs- accessories - command prompt and on the command line after the >ping 192.168.1.1 ... you should see something like this http://support.smarttelecom.ie/includes/images/diagrams/wired-dsl-1.gif .. please let us know if what you see differs.

If a forum member gives an answer you like, please give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem. Thanks !!!
http://forums.verizon.com/t5/Verizon-net-Email/Fix-for-Missing-Inbox-sent-folders-etc-with-Internet-Explorer-11/m-p/647399
Copper Contributor obguthr
Copper Contributor
Posts: 18
Registered: ‎06-04-2013
Message 8 of 26
(1,169 Views)

Request timed out. Packets sent=4, received=0, lost=0 (100% loss)

Copper Contributor obguthr
Copper Contributor
Posts: 18
Registered: ‎06-04-2013
Message 9 of 26
(1,064 Views)

Still no solution. Am I being throttled? If that's the case, I'd appreciate Verizon telling me. If checking email and occasionally visiting Google and Facebook is using more bandwidth than I'm allowed, I'd like to know so that I can change my browsing habits. Otherwise, I seem to be using even more bandwidth researching and trying to solve this problem. Is there somewhere where I can check my internet usage?

Copper Contributor obguthr
Copper Contributor
Posts: 18
Registered: ‎06-04-2013
Message 10 of 26
(1,010 Views)

I'm still waiting for an answer. I have reset my modem 11 times so far today. I was in the middle of a lengthy online job application today when I lost service. I was not able to recover my information and now have to start over. I'm not sure if it has anything to do with the problem, but I find I lose service most often when I'm accessing https pages as opposed to http. When I am able to reconnect, I'm not able to access those https pages in which I was working, sometimes for a long time, sometimes not at all.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.