Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

New Actiontec GT784 Router and Vista machines

Reply
Whiteyguitar1
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-06-2013

New Actiontec GT784 Router and Vista machines

Message 1 of 5
(1,038 Views)

Got 6 Machines, 2 with Windows 8 got online no problem 1 with windows 7, online with no problem the others all have Windows Vista and they connect to the router but only Local Access no Internet conection, 2 of them are the same exact machine and Hardware just different operating systems, 7 no problem but all 3 Vista machines won't connect, so I'm thinking it's Vista, any Help please...

4 REPLIES 4
Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,557
Registered: ‎12-15-2010

Re: New Actiontec GT784 Router and Vista machines

Message 2 of 5
(1,003 Views)

Make sure all of your network drivers are up to date for the Vista machines, and also consider disabling IPv6 on Vista if updating drivers doesn't have a problem. For the network drivers, get them from the chipset maker, rather than the PC manufacturer. The generic drivers from the chipset maker are often a lot newer, and tend to work fine regardless.

Whiteyguitar1
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-06-2013

Re: New Actiontec GT784 Router and Vista machines

Message 3 of 5
(979 Views)

ll give that a shot thanks 

browntbdd
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎08-09-2013

Re: New Actiontec GT784 Router and Vista machines

Message 4 of 5
(942 Views)

I spoke with actiontec and others- google this issue

 

these new routers with wpa2 security will not work with Vista

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,557
Registered: ‎12-15-2010

Re: New Actiontec GT784 Router and Vista machines

Message 5 of 5
(913 Views)

WPA2 should work absolutely fine on Vista. It works on Windows XP which is much, much older. I've set many folks up with WPA2 security, and I even use WPA2 security here at home without an issue.

 

I'm still placing bets on this being a driver issue, or possibly something up with the way the key is being entered in. IPv6 features on Vista could be an issue still but I have not encountered any issues caused by this.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.