×

Switch Account

Westell 327W and WEP

Reply
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎06-28-2009

Westell 327W and WEP

Message 1 of 6
(7,003 Views)
I have the latest software version for the router. When I enable WEP and hit apply, the wireless settings confirm WEP is enabled. However, every time I go back and access the router, WEP is disabled. Any ideas?
5 REPLIES 5
Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,867
Registered: ‎09-24-2008

Re: Westell 327W and WEP

Message 2 of 6
(6,996 Views)
#! When you enabled WEP, were you using a wireless connection or a wired connection?

#2 What is your OS and Version?

#3 What Wireless NIC (if that applies) are you using?

#4 Are you using the wireless manager built into the OS,the Wireless manager that comes with the Wireless NIC, or a third party Wireless manager?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎06-28-2009

Re: Westell 327W and WEP

Message 3 of 6
(6,981 Views)

1. Wired

 

2. XP Pro (5.1 build 2600)

 

3. Wireless NIC is on board e machines M5310

 

4. Im refering to wireless settings of the Westell 327w

 

Thanks for the response

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,867
Registered: ‎09-24-2008

Re: Westell 327W and WEP

Message 4 of 6
(6,969 Views)
I am not sure, but I think I know why.

After selecting WEP, you must select the level of the key, and you must enter in a Passphrase or key.

For example - I have the Linksys WRT54G, and the wireless security screen looks like the screen that you see at

http://ui.linksys.com/files/WRT54G/v1-v4/4.20.7/WL_WEP.htm

I can assure you, I can not just turn on WEP.

#1 I have to select the level of WEP Encryption. 64bits/10 hex Or 128bits/26 hex.

#2 Enter in a Passphrase, click on generate.

OR enter in a key.

Before I press save settings.

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎06-28-2009

Re: Westell 327W and WEP

Message 5 of 6
(6,962 Views)

Thanks dslr.

 

 I have already done just that with no luck. Each time I go back to my wireless settings on the modem, WEP is off instead of enable the way I left it. When I enable WEP it is clearly listed as "on" under network stats.

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,867
Registered: ‎09-24-2008

Re: Westell 327W and WEP

Message 6 of 6
(6,939 Views)
Ok.

Did you also change the SSID, so that you are sure that the network listed, is yours?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.