×

Switch Account

Westell Versa Link 327W Lan Port Issue

Westell Versa Link 327W Lan Port Issue

SOLVED
Reply
Highlighted
Contributor cu2cool
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-18-2011
Message 1 of 5
(4,265 Views)

I have a Westell Versa Link Model 327W, and I cannot connect to the internet via the lan ports in the back of the modem.  I can connect to the wireless internet just fine.  I have already tried hard resetting the modem, and resetting back to default settings.  Shouldn't lan connection ALWAYS work by default?  I don't understand why I would even need to bother with the settings at all to get LAN to work.

 

When I connect an ehternet cable to a PC (tried 3 different PC's) it would detect a connection (aquiring ip address), and the immediately disconnect after 10 seconds or so.  I cannot figure out why.  I have tried two different ethernet cables as well.

 

Do I need to update the firmware?  Could somebody please provide a link to where I can download it?

 

Thanks.

4 REPLIES 4
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,742
Registered: ‎09-24-2008
Message 2 of 5
(4,242 Views)

#1 With a computer that can access the net: Check the IP Address, Subnet Mask, Default Gateway and DNS Servers on it.

 

For example if on Windows XP

 

a) Go to Start -> Run.

 

b) Type in cmd and press enter.

 

c) In the new window, called the command prompt, type in ipconfig /all and press enter.

 

#2 Go to the Default Gateway and log-in.

 

#3 If you are prompted for a Username and Password, try one of the following:

admin/password
admin/password1
admin/admin
admin/admin1
Your Verizon username/password

 

#4 Are you using the White and Blue or the Red and Black Firmware ?

#5 Which LAN ports did you try connecting to ( E1, E2, E3, E4 ) ?

 

#6 Can other computer access the net using the wireless connetion?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Contributor Dcb5739
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎02-06-2011
Message 3 of 5
(2,607 Views)

I am having the same issue as well. So I will be keeping tabs on this thread

I am beginning to think my 6 year old router is near the end of the road

Contributor cu2cool
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-18-2011
Message 4 of 5
(2,603 Views)

We couldn't find a solution to the problem.  Verzion ended up replacing the modem with a newer model.  You should probably do the same.

Contributor Dcb5739
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎02-06-2011
Message 5 of 5
(2,600 Views)

Thanks

I work during sales hours , so Ill have to try and call from work

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.