provisioned 3 mbps capped at 1.5 mbps?

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-25-2011

provisioned 3 mbps capped at 1.5 mbps?

Message 1 of 10
(2,007 Views)

A week or so ago we had a bad storms in the area. My DSL line went down. I called they came, said something messed up down the street so they'll be back next day to fix it. They came and fixed it. DSL is back on. Overall it took 3 days.

The problem is since then i can't get over 1.5 mbps. Before this whole thing  I've got 3mbps most the time or close to it.

So i called tech support did the usual reboots, speedtest (1.52mbps) .

The guy is telling me my line is provisioned 1.2-3mbps you are in range it could be slow because a lot of people is online or depends on time of the day, yadi yadi yada.

Then I tried the chat. Told me they can't do anything over chat like issue a ticket so call tech support.

So I tried billing this time. Been on hold for over twenty minutes and then guy is saying he doesn't have a record of my DSL line puts me on hold and after a minute hung up on me.

Guys, who should i call? Billing, tech support or someone else?

My modem is actiontec gt701c and is says in modem Speed(Down/Up): 1792 / 448 Kbpsl. before it was 3000/748 or so.

I probably will call two more times and then if nothing I'm switching to cable.

Thanks

 

9 REPLIES 9
Highlighted
Moderator Moderator
Moderator
Posts: 2,740
Registered: ‎09-10-2008

Re: provisioned 3 mbps capped at 1.5 mbps?

Message 2 of 10
(2,002 Views)

I'm sorry to hear about your recent issue. The Verizon Forums is a peer-to-peer support channel in which users help other users. Because your issue appears to need account specific assistance from Verizon, I've copied your message to an employee monitored board, where a Verizon representative can assist you. You will be contacted by email, private message in the Forums and/or the billing telephone number on your Verizon account as soon as possible.

Thank you for your participation in the Verizon Forums!


KaLin

If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer that solved your issue as the accepted solution.

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,547
Registered: ‎12-15-2010

Re: provisioned 3 mbps capped at 1.5 mbps?

Message 3 of 10
(1,979 Views)

I wonder what they did besides repair the line. They probably were toying with the provisioning as well to see if they could get it to come up.

 

Could you post up your modem's Transceiver Statistics? The modem stats should be found in the ActionTec's System Status section, and mention statistics such as Attenuation, SN Margin, Line Mode, and speed.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-25-2011

Re: provisioned 3 mbps capped at 1.5 mbps?

Message 4 of 10
(1,971 Views)

Attenuation (Downstream/Upstream):  28/18

SNR Margin (Downstream/Upstream): 21/26

DSL Mode Setting: MMODE

DSL Negotiated Mode: G.DMT

Speed (down/up): 1792/448

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,547
Registered: ‎12-15-2010

Re: provisioned 3 mbps capped at 1.5 mbps?

Message 5 of 10
(1,946 Views)

There is no reason for Verizon to have capped your line to 1.5Mbps. That circuit should be good for 5-7Mbps, and might slide with 10Mbps.

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 12
Registered: ‎11-18-2011

Re: provisioned 3 Mbps capped at 1.5 Mbps?

Message 6 of 10
(1,882 Views)

I am having the same issue now.   Tech support says it is a line provisioning issue and to talk to sales to see if available.  You talk to sales and they say talk to support.  I am already in the 1.1-3MBPS but only getting 1.5.  Support says the area is set up with slots for each customer.  There are only so many slots for each speed provision within the 1.1-3MBPS.  1 slot is 1.5 another is 2.8.  There are only so many slots for each.  When 1 customer disconnects their service then that slot becomes open for a new customer at that speed.  HOWEVER how does an existing customer who is at 1.5 get in line so they can now get the 2.8?  I was told when I had this installed I would get the Mbps and it was available and of course it has not happened.

 

 

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎11-22-2011

Re: provisioned 3 Mbps capped at 1.5 Mbps?

Message 7 of 10
(1,863 Views)

Im having pretty much the same problem, let me know what you find out because im having absolutly no luck...

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,547
Registered: ‎12-15-2010

Re: provisioned 3 Mbps capped at 1.5 Mbps?

Message 8 of 10
(1,844 Views)

Judy10 and jeazor, you two need to provide modem Transceiver Statistics. It's really the only way we as a community will be able to see what your line can and cannot do in it's current state. If you don't know how to get that information, just tell us which modems you two run.

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎11-22-2011

Re: provisioned 3 Mbps capped at 1.5 Mbps?

Message 9 of 10
(1,840 Views)

Here are my stats

 

Transceiver Statistics

Transceiver Revision: 7.2.3.0
Vendor ID Code: 4
Line Mode: ADSL2+ Mode
Data Path: Fast

Transceiver Information Downstream Path Upstream Path
DSL Speed (Kbits/Sec) 3356 855
Margin (dB) 29.0 14.0
Line Attenuation (dB) 33.0 15.5
Transmit Power (dBm) 16.4 11.0

Highlighted
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,547
Registered: ‎12-15-2010

Re: provisioned 3 Mbps capped at 1.5 Mbps?

Message 10 of 10
(1,834 Views)

@jeazor wrote:

Here are my stats

 

Transceiver Statistics

Transceiver Revision: 7.2.3.0
Vendor ID Code: 4
Line Mode: ADSL2+ Mode
Data Path: Fast

Transceiver Information Downstream Path Upstream Path
DSL Speed (Kbits/Sec) 3356 855
Margin (dB) 29.0 14.0
Line Attenuation (dB) 33.0 15.5
Transmit Power (dBm) 16.4 11.0


See my reply to that here: http://forums.verizon.com/t5/High-Speed-Internet-DSL-and-Dial/Not-getting-7Mbps/m-p/372741#M14985

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.