×

Switch Account

No Open LAN Connections on Router for Gateway Device

Reply
Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-07-2013

No Open LAN Connections on Router for Gateway Device

Message 1 of 3
(1,438 Views)

Hi.  I just received my starter kit and, for now, it is a non-starter.  There are no open LAN connections on my Verizon router into which to connect the gateway device.  What do I do? 

2 REPLIES 2
Highlighted
Gold Contributor IV
Gold Contributor IV
Posts: 1,416
Registered: ‎04-10-2012

Re: No Open LAN Connections on Router - Use Network Switch

Message 2 of 3
(1,436 Views)

@Drumbalaya wrote:

... just received my starter kit and ... There are no open LAN connections on my Verizon router into which to connect the gateway device ...


If you are saying that the 3 or 4 LAN ports on the router are occupied, then get a simple switch with 4 or 8 ports, plug the switch into one of the router LAN ports, and plug the remaining devices including the gateway into  the switch.  There are no losses associated with the switch and you will obtain the additional ports you require.

 

Here are a few examples of these devices:

 

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=3&cad=rja&sqi=2&ved=0CHUQFjAC&url...

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎09-07-2013

Re: No Open LAN Connections on Router - Use Network Switch

Message 3 of 3
(1,425 Views)

@armond_in_nj wrote:

@Drumbalaya wrote:

... just received my starter kit and ... There are no open LAN connections on my Verizon router into which to connect the gateway device ...


If you are saying that the 3 or 4 LAN ports on the router are occupied, then get a simple switch with 4 or 8 ports, plug the switch into one of the router LAN ports, and plug the remaining devices including the gateway into  the switch.  There are no losses associated with the switch and you will obtain the additional ports you require.

 

Here are a few examples of these devices:

 

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=3&cad=rja&sqi=2&ved=0CHUQFjAC&url...


Yes.  That is my issue.  I'll look into this.  Thank you!

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.