Unable to set thermostate schedule with home control

Reply
Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎08-09-2012

Unable to set thermostate schedule with home control

Message 1 of 12
(2,243 Views)

Is anyone else having problems setting their thermostate schedule? I get an error message that the system was unavailable. I am getting really frustrated that I can't rely on this system. I have invested alot of money in everything, and it doesn't seem to be a very stable platform. Can anyone help me out?

11 REPLIES 11
Highlighted
Moderator Emeritus Moderator Emeritus
Moderator Emeritus
Posts: 6,232
Registered: ‎04-29-2009

Re: Unable to set thermostate schedule with home control

Message 2 of 12
(2,239 Views)

Have you tried contacting Verizon?   http://www.verizon.com/contactus

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎08-09-2012

Re: Unable to set thermostate schedule with home control

Message 3 of 12
(2,189 Views)

I did call Verizon and everything she did did not help. 

Highlighted
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-02-2012

Re: Unable to set thermostate schedule with home control

Message 4 of 12
(2,015 Views)

I am having the same exact problem.  

 

I have called Verizon Home Monitoring support three times now during the past month.  It has been escalated to level 3 support, but still not resolved, and I never get a call back either.

 

It appears that the communication specific to the scheduling feature simply does not work at all.  What is even more frustrating is that there is no way to set the schedule on the thermostat itself, it must be set via the web site.  

 

Furthermore, the web site GUI gets the time wrong during the 12:00 - 1:00 time period, displaying AM instead of PM.

 

I will be demanding a new thermostat if this is not corrected by next week, and it that doesn't work, will return this thermostat and demand a refund, and look for a thrid party z-wave thermostat.

 

ALl of my other devices (door lock, light dimmer, door sensor, camera) work fine - but the Thermostat was one of the main reasons I purchase this system.  Rather disappointing that this doesn't work as advertised.

 

 

 

 

Highlighted
Moderator Emeritus Moderator Emeritus
Moderator Emeritus
Posts: 6,232
Registered: ‎04-29-2009

Re: Unable to set thermostate schedule with home control

Message 5 of 12
(2,007 Views)

Thank you for using the Verizon Community Forum to communicate your Home Monitoring and Control issue to our support teams. We have sent you a private message with contact information for a dedicated specialist who is able to assist with resolution of your issue.

 

Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 47
Registered: ‎11-18-2011

Re: Unable to set thermostate schedule with home control

Message 6 of 12
(1,902 Views)

As you have found out Verizon support does not have the knowledge to fix their own system. May I suggest that Lowes has the NEST thermomstat system that everyone raves about ( I do not own one) or by using MiCasaVerde (which i do won) and is a great system for cameras, sensors etc.... 

Good luck trying to return yours, I have been over 6 months trying to get a refund for my service and some of the products that I do not want since i was sold a bill of goods that either the server is always busy or support either can not or does not contact you back because they do not understand their own system.

Highlighted
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎09-03-2011

Re: Unable to set thermostate schedule with home control

Message 7 of 12
(1,735 Views)

I am having the same issue with one of my stats.  It worked for a few months, but now I can not edit the schedule, it simply times out and says try again.  The downstairs stat works fine, and the upstairs one used to work.  I have deleted it and readded it into the system but still the same thing.  VZ support was useless, they simply wanted me to do the same troubleshooting my 9 year old told me to try.  I have the unit disconnected now, and put my old one one that runs the schedule locally. 

Highlighted
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 51
Registered: ‎09-20-2010

Re: Unable to set thermostats schedule with home control

Message 8 of 12
(1,718 Views)

I had the same problem for 3 days in a row. Each day I re-programmed the thermostat at the start of the cold weather. The next day I would check and it was back to the original settings. On the 4th day the settings finally took.

 

I called Verizon (as I have done about 50 times) and they had no solution other than to tell me they were doing some updates to the site and that might take care of it. My Energy Reader still doesn't give accurate readings about 1/2 the days. It seems to get signals mixed with the Appliance Switches I have. I've called Verizon on that as well and got the same reply so apparently it is their scripted answer. I also get the "server is currently busy, try again later" message frequently. Other than that things are working well.

 

I have talked to the Manager and Developers and they are supposed to be getting back to me with solutions but it is going on 2 months and the problems still exist (except for the Thermostat which worked because of my persistence).

 

This would be a nice system if they would resolve the bugs in it. I tried MiCasaVerde for a month and their system worked flawlessly but I couldn't use the cameras I bought from Verizon due to their coding them to prevent that. The manufacturer of the cameras said they should work unless the company changes the code in them which apparently Verizon does. Other than that I would have stayed with MiCasaVerde but decided to work with Verizon and hopefully get the thing working right. 

 

They seem to spend more time on making the system proprietary than resolving customer issues. I've had the system for over 8 months now and have seen little improvement. My patience is running out. I won't even expound on new services that were supposed to be added and never have been.

Highlighted
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 47
Registered: ‎11-18-2011

Re: Unable to set thermostats schedule with home control

Message 9 of 12
(1,715 Views)

If you mean MiCasaVerde instead of Miscarried (i'll assume a spell check error..lol) my Verizon cameras are working on their system. If you submit  ticket to MiCasaVerde they will even do it remotely (i'm running Vera3).

So right now I can see my cameras on MiCasaVerde and on Verizon HMC, even though I've asked for it to be discontinued and get a credit from them since the system cannot be trusted. 

Its been a year since i've had my system. 9 months since i've asked them to fix it or give me a refund. I got another nice privatre message from Heather_VZ today telling me she's wotking on it. I sent a message back saying its been forever and i want a supervisor to call me. we'll see how that works. 

Nice that you got your thermostat running. Verizon never got mine to work, or the energy reader, or getting the 'server busy' problem fixed.

Highlighted
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 51
Registered: ‎09-20-2010

Re: Unable to set thermostats schedule with home control

Message 10 of 12
(1,711 Views)

Yes it is MiCasaVerde. Apparently the Spell checker changed it and I didn't notice it.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.