Accessibility Resource Center Skip to main content
Get it fast with In-store & curbside pickup or same day delivery.

Verizon router, secondary router and switch

SOLVED
Reply
joelw1351
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 31
Registered: ‎05-27-2012

Verizon router, secondary router and switch

Message 1 of 5
(1,485 Views)

I have a Verizon MI 424WR Router with my Airport Extreme base station in bridge mode connected to it.  I am short two Lan ports on the Airport Base Station. Can I connect a Ethernet switch to one of the Lan Ports on the Airport and plug the remaing two computer into the switch and still have Internet?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
joelw1351
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 31
Registered: ‎05-27-2012

Re: Verizon router, secondary router and switch

Message 5 of 5
(1,444 Views)

Thanks that helps.

View solution in original post

4 REPLIES 4
prisaz
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,820
Registered: ‎08-23-2008

Re: Verizon router, secondary router and switch

Message 2 of 5
(1,482 Views)

@joelw1351 wrote:

I have a Verizon MI 424WR Router with my Airport Extreme base station in bridge mode connected to it.  I am short two Lan ports on the Airport Base Station. Can I connect a Ethernet switch to one of the Lan Ports on the Airport and plug the remaing two computer into the switch and still have Internet?



Yes. That should be no problem. Providing you do not plug the switch into the Actiontec that is running in bridge mode, and only plug it into the Airport.

joelw1351
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 31
Registered: ‎05-27-2012

Re: Verizon router, secondary router and switch

Message 3 of 5
(1,477 Views)

My Airport is in bridge mode, so it is Ok to plug the switch into it, correct?

prisaz
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,820
Registered: ‎08-23-2008

Re: Verizon router, secondary router and switch

Message 4 of 5
(1,448 Views)

OK so if your Airport is running in bridge mode, it must have DHCP disabled, and all the adresses are comming from the Actiontec. So yes you could plug it into any spare lan port on the Actiontec or Airport. Providing the Actiontec is the primary router hooked to the ONT.

joelw1351
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 31
Registered: ‎05-27-2012

Re: Verizon router, secondary router and switch

Message 5 of 5
(1,445 Views)

Thanks that helps.

View solution in original post

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Covid19


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.