×

Switch Account

iPhone/iPad can't send emails with images via Verizon Router

iPhone/iPad can't send emails with images via Verizon Router

Reply
Highlighted
Contributor Dufel
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-04-2012
Message 1 of 3
(790 Views)

HI there,

 

My iPhone and iPad (both using 6.0.1) work fine when connected to the Verizon DSL router.  Both internet and emails are ok. 

 

However it won't send an email that contains a photo, even a small one.  (Works fine from my computer and also via the iphone and ipad when logged onto my neighbours non-verizon DSL, and also when connected to wireless when I'm out and about.)

 

Basically it tries to send the message for about 5 minutes, then just sits in the outbox with an error message. "A copy has been placed in the Outbox. Sending the message content to the server failed."

 

Any ideas anyone?  Guessing it must be a Router issue.

 

(By the way this happens from 5 different email accounts..mac, google etc)

 

Thank you

 

 

Robin

2 REPLIES 2
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,391
Registered: ‎12-15-2010
Message 2 of 3
(767 Views)

By default, do you know what port the phone set up your outgoing e-mail with? Failing that, do you have the Firewall enabled on your modem by any chance?

Highlighted
Contributor Dufel
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎11-04-2012
Message 3 of 3
(757 Views)

Morning,

 

Port is 587 and firewall is off.

 

 

Thank you

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.


Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.