Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

ONT ethernet

Reply
MRB068
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-15-2009

ONT ethernet

Message 1 of 5
(6,474 Views)
My router is flaky and Verizon is sending out a new but until I have to reset my router about once an hour to get it back up. It is going to take 7-8 days for my new one to arive, so I asked them to activate the ethernet port on the ONT so I can use my own router for now. I was told that even though my ONT has an ethernet port but they can't enable it. The phone tech told me they mass produce one shell and then put different circuits on the inside based on the location it is going. Does this sound right?
4 REPLIES 4
Telcoguru
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,796
Registered: ‎08-06-2008

Re: ONT ethernet

Message 2 of 5
(6,473 Views)
The only way that is true is if you are on an MDU provisioned with VDSL, otherwise; every other ONT does have an Ethernet port.
MRB068
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-15-2009

Re: ONT ethernet

Message 3 of 5
(6,460 Views)
Called them back and after being bounced back and forth between tech support and orders they said they could enable it but then I lose support for all of my services. Internet, tv guide, stb's. So I decided against it. They said if I want to use my own router I should get a coax to ethernet converter.
Telcoguru
Gold Contributor VII Gold Contributor VII
Gold Contributor VII
Posts: 1,796
Registered: ‎08-06-2008

Re: ONT ethernet

Message 4 of 5
(6,438 Views)
Just plug your own router into the ActionTec router lan port to lan port. Disable the ActionTec's wireless and setup your computers to the new routers wireless or lan port.
Message Edited by Telcoguru on 01-16-2009 12:35 AM
sanan77
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 37
Registered: ‎01-14-2009

Re: ONT ethernet

Message 5 of 5
(6,426 Views)

That is Not true, to change over from Moca (coax) to Ethernet is Network change nothing more, it implimented on the ONT (Optical Network Terminal), My Home set is via ethernet and I am using the Moca Out on the Router to get internet connection throughout the whole but via coax cable,   to convert the internet from coax to ethernet I use a Motorola nim great devices.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title