Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

Setting up my E3200 - cable disconnected

Reply
ctrlfreak
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-13-2020

Setting up my E3200 - cable disconnected

Message 1 of 4
(1,161 Views)

Having some issues setting this up.  Looking at my Network > Advanced > Full Details and noticed the "cable disconnected"

Screen Shot 2020-04-13 at 4.16.59 PM.pngScreen Shot 2020-04-13 at 4.20.41 PM.png

3 REPLIES 3
Edg1
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,976
Registered: ‎06-24-2018

Re: Setting up my E3200 - cable disconnected

Message 2 of 4
(1,143 Views)

They should be just plug and play. There is nothing to set up. Is all the coax wiring in your house connected on a splitter. It looks like the coax you are connecting to isn't live.

ctrlfreak
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-13-2020

Re: Setting up my E3200 - cable disconnected

Message 3 of 4
(1,138 Views)

I honestly don't know.  I just moved in a month 1/2 ago and we generally stream all our content.  Was not having any luck with the existing wifi router and wanted to extend the signal using Moca, since that's what was available/recommended by Verizon.  Is there something that needs to be flipped on somewhere?  Sorry for sounding ignorant, I haven't used this type of extender before. Do I need to call Verizon?  I have a scheduled call with them tomorrow at 1pm.

Edg1
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,976
Registered: ‎06-24-2018

Re: Setting up my E3200 - cable disconnected

Message 4 of 4
(1,134 Views)

It's ok. When you connect the coax to your G3100 router on the back there should be a MoCA LAN light. If that isn't on then it is likely the coax connected to the E3200 isn't connected wherever your coax originates from. This is different in all houses but will typically be located in a basement, utility room, or outside. Make sure all the coax is connected on a cable splitter. 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title