Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

SOLVED
Reply
JustGotFiOS
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 117
Registered: ‎01-25-2013

Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 1 of 9
(4,069 Views)

Hi!

Searched the forum for an answer and did find this:

"There are two distinct Mode settings you can change: one for the Info Bar (this controls the channels it will flip through when you use the Channel Up/Down buttons) and one for the Guide (this controls which channels are made visible in the various Guide screens.) Both Mode settings can be changed independently of each other.

 

To change the Mode for the Info Bar, press the right arrow button while watching live TV. The Mode menu will appear. Once you've selected a mode, using the Channel Up/Down buttons will only flip to channels that fit the Mode you selected. You can disable the Mode for the Info Bar by pressing C (hence the "Press C to disable Modes") message."

 

When I press the arrow up button I do not get a mode menu. I do get yet another iteration of the channel guide showing on the right side of the screen. There are options for that, but nothing that suggests to limit channels to subscribed channels only.

I did manage to get the settings right for the guide (when pressing the Guide button), so that is all set, but that did not have any impact on the Channel + / - buttons.

Any advice for this?

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
walt178
Gold Contributor II
Gold Contributor II
Posts: 991
Registered: ‎11-06-2012

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 5 of 9
(4,036 Views)

@JustGotFiOS wrote:

Hi!

Searched the forum for an answer and did find this:

"There are two distinct Mode settings you can change: one for the Info Bar (this controls the channels it will flip through when you use the Channel Up/Down buttons) and one for the Guide (this controls which channels are made visible in the various Guide screens.) Both Mode settings can be changed independently of each other.

 

To change the Mode for the Info Bar, press the right arrow button while watching live TV. The Mode menu will appear. Once you've selected a mode, using the Channel Up/Down buttons will only flip to channels that fit the Mode you selected. You can disable the Mode for the Info Bar by pressing C (hence the "Press C to disable Modes") message."

 

When I press the arrow up button I do not get a mode menu. I do get yet another iteration of the channel guide showing on the right side of the screen. There are options for that, but nothing that suggests to limit channels to subscribed channels only.

I did manage to get the settings right for the guide (when pressing the Guide button), so that is all set, but that did not have any impact on the Channel + / - buttons.

Any advice for this?

 


It seems like you might have tried the wrong button. The right arrow button works as described.  But you have to be forgiving on terminology sometimes. The menu you will get is "Genres & Filters" not modes.

 

View solution in original post

8 REPLIES 8
Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 2 of 9
(4,064 Views)

I think you can access that from inside the menu easier.

 

Click menu>settings>television.

 

there are two settings there.   MODES and you want to make sure it says enabled. and also at the bottom of the same menu is last viewed guide state, and you want to enable that as well. 

 

then when you go back to your menu, you can click on the options button on your remote, and select subscribed channels only., 

JustGotFiOS
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 117
Registered: ‎01-25-2013

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 3 of 9
(4,060 Views)

Yes, that applies to the guide, but not the channel buttons. Also, there are way more than two settings for Television, but none of them is called Modes. Cat Sad

PJL
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 2,069
Registered: ‎08-07-2008

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 4 of 9
(4,057 Views)

@JustGotFiOS wrote:
...

Any advice for this?

 


Set up a favorites list for you subscribed channels and use that.  You can set both the channel up/down function and the guide to that favorite (separately as you've discovered).

walt178
Gold Contributor II
Gold Contributor II
Posts: 991
Registered: ‎11-06-2012

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 5 of 9
(4,037 Views)

@JustGotFiOS wrote:

Hi!

Searched the forum for an answer and did find this:

"There are two distinct Mode settings you can change: one for the Info Bar (this controls the channels it will flip through when you use the Channel Up/Down buttons) and one for the Guide (this controls which channels are made visible in the various Guide screens.) Both Mode settings can be changed independently of each other.

 

To change the Mode for the Info Bar, press the right arrow button while watching live TV. The Mode menu will appear. Once you've selected a mode, using the Channel Up/Down buttons will only flip to channels that fit the Mode you selected. You can disable the Mode for the Info Bar by pressing C (hence the "Press C to disable Modes") message."

 

When I press the arrow up button I do not get a mode menu. I do get yet another iteration of the channel guide showing on the right side of the screen. There are options for that, but nothing that suggests to limit channels to subscribed channels only.

I did manage to get the settings right for the guide (when pressing the Guide button), so that is all set, but that did not have any impact on the Channel + / - buttons.

Any advice for this?

 


It seems like you might have tried the wrong button. The right arrow button works as described.  But you have to be forgiving on terminology sometimes. The menu you will get is "Genres & Filters" not modes.

 

JustGotFiOS
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 117
Registered: ‎01-25-2013

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 6 of 9
(4,015 Views)

Yes, indeed! Ooops! Thanks for pointing out where I went wrong. All clear now.

Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 7 of 9
(4,002 Views)

Oh they must have updated the guide a bit,  I hadn't noticed it changed. 

 

 

Bake518
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-31-2015

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 8 of 9
(2,990 Views)
There is no setting for Genres & Filters comparable to the Guide's Last Viewed Guide State setting. Each time you turn on the STB, it will return the G&F setting to All Channels, Favorites 1 or Favorites 2 (whichever of these 3 were selected last before the STB was turned off). This is very irritating to many customers who assume that once they set it to Subscribed channels it will stay that way.
CRobGauth
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 8,010
Registered: ‎11-04-2008

Re: Disable channels that I did not subscribe to during channel surfing

Message 9 of 9
(2,975 Views)

Do you mean just hitting the STB button to turn it off and on? Or by power restting?

No real reason to turn the box off.

It doesn't use any less power.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title