Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

Fios DVRTaping ?

SOLVED
Reply
finner
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-08-2009

Fios DVRTaping ?

Message 1 of 10
(8,787 Views)
I'm on the east coast and tried to tape soap General Hosp. on Soapnet on Fios DVR using a scheduled recording which runs 3am Tues. till 3am Sat.. I put it on a weekday schedule. It taped Thurs. twice but did not tape Fri. show which was to tape on Sat. morning at 3am. I evidently put it on a wrong scheduled recording. How do I set it up to tape all shows.
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Jim785
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 77
Registered: ‎09-16-2008

Re: Fios DVRTaping ?

Message 2 of 10
(8,769 Views)

Hi finner,

 

 

So this program goes on at 3am-4am Tue-Sat?  First thing I'd try is going into your Series Manager section on the DVR (Menu-> DVR->Series Manager) In here you can edit the series recording options by arrowing down to it and selecting "Modify Series" and make sure to change it to First Run and Repeats under Episodes: .

Jim
Verizon Telecom
Fiber Solutions Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan.

View solution in original post

9 REPLIES 9
Jim785
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 77
Registered: ‎09-16-2008

Re: Fios DVRTaping ?

Message 2 of 10
(8,770 Views)

Hi finner,

 

 

So this program goes on at 3am-4am Tue-Sat?  First thing I'd try is going into your Series Manager section on the DVR (Menu-> DVR->Series Manager) In here you can edit the series recording options by arrowing down to it and selecting "Modify Series" and make sure to change it to First Run and Repeats under Episodes: .

Jim
Verizon Telecom
Fiber Solutions Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan.

finner
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-08-2009

Re: Fios DVRTaping ?

Message 4 of 10
(8,751 Views)
J im   I was told If
 you are using the DVR then make sure you set it up as a Series Recording and not a Manual Recording. In the Guide on Tuesday at 3 am on Soap you will see General Hospital. Hit Record on your Remote and you will see it set to Recored. Hit Record on your Remote again and you can Set a Series Recording with Options.
finner
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-08-2009

JIM Fios dv reply

Message 3 of 10
(8,776 Views)

I was told If you are using the DVR then make sure you set it up as a Series Recording and not a Manual Recording. In the Guide on Tuesday at 3 am on Soap you will see General Hospital. Hit Record on your Remote and you will see it set to Recored. Hit Record on your Remote again and you can Set a Series Recording with Options. Use the Options I posted above in my prior post.
Jim785
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 77
Registered: ‎09-16-2008

Re:Fios dv reply

Message 5 of 10
(8,772 Views)

Finner,

you are correct, and to verify that it is catching all recordings of that show you should go into series manager and then select your show on the list, goto modify series and verify that the Episodes option are set to First run and Repeats (as I stated in my previous response).  If you choose the reply to option also when replying it will reply back in this thread rather than starting a whole new topic.

Jim
Verizon Telecom
Fiber Solutions Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan.

finner
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-08-2009

Re: Re:Fios dv reply

Message 6 of 10
(8,765 Views)
Jim I should delete the recording I had set up first ? use this method Series Recording and not a Manual Recording. In the Guide on Tuesday at 3 am on Soap you will see General Hospital. Hit Record on your Remote and you will see it set to Recored. Hit Record on your Remote again and you can Set a Series Recording with Optionsl I do not get one thing gh is also on at 10pm on soapnet mon thru fri will it tape twice I only want it to tape 3am tues thru sat ?
Jim785
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 77
Registered: ‎09-16-2008

Re: Re:Fios dv reply

Message 7 of 10
(8,757 Views)

Hey Finner,

 

I would delete the manual recording and start over..

Here are the steps:
In the DVR menu:

Goto Create a Recording

Choose the Search for Show

Enter in General Hospital

Then hit the Green OK button

Select the channel list that comes up on the right (In this case I believe it was Soapnet  ya said?)

Then it shoudl allow you to select the specific time slot the show is run

The last screen if I remember correctly should have the Record Series option..

 

I believe pressing record twice will record all instances of that show on that channel..

 

Hopefully this helps out some..

Jim
Verizon Telecom
Fiber Solutions Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan.

finner
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-08-2009

Re: Re:Fios dv reply

Message 8 of 10
(8,753 Views)
Jim am a disabled person is this what you mean and is it eaiser to do Series Recording and not a Manual Recording. In the Guide on Tuesday at 3 am on Soap you will see General Hospital. Hit Record on your Remote and you will see it set to Recored. Hit Record on your Remote again and you can Set a Series Recording with Options
Jim785
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 77
Registered: ‎09-16-2008

Re: Re:Fios dv reply

Message 9 of 10
(8,747 Views)

Hey Finner,

 

I would suggest the series recording, instead of a manual recording. Also by doing that you will be able to select the show and time you want rather than every time the show is on that channel.

Jim
Verizon Telecom
Fiber Solutions Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan.

finner
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎06-08-2009

Re: Re:Fios dv reply

Message 10 of 10
(8,674 Views)

Jim I tryed the Options you posted above in your prior post.it will not scroll to set options ? tryed to set it to
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title