Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Reply
HockeyRob
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-21-2015

FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 1 of 80
(13,058 Views)

Has anyone else noticed that their FIOS live tv freezes for a fraction of a second?  We have been experiencing this quite frequently for the last few days.  We heard from another FIOS user in our area that they are experiencing the same thing.

79 REPLIES 79
Mendes9
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 45
Registered: ‎01-05-2012

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 2 of 80
(13,018 Views)

Yes same here, just came to the forums to see what's going on.  This just started happening maybe within the past week or so.   It will stutter or replay the last 1 or 2 seconds.  I have the new Quantum box, and I'm located just outside Philly

YNOTK
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎02-21-2015

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 3 of 80
(12,980 Views)

Yes! I am also outside of philly and have the same problem. It is really annoying. I notice that when it does it, the channel is displayed on the cable box for a few seconds instead of the time. 

Joanm1225
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-21-2015

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 4 of 80
(12,979 Views)
Yes, we are having the same problem too so it must be a Verizon problem. We are in Newtown, Bucks County.
ChasH
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎07-06-2009

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 5 of 80
(12,966 Views)

Same problem in the Maryland/DC suburbs. I first noticed it Friday 2/20/15. Rebooting equipment has not resolved it.

cordelia99
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-21-2015

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 6 of 80
(12,932 Views)

im in texas and have the same problem with my quantium 

cinoid
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-22-2015

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 7 of 80
(12,914 Views)

I am also suffering from this problem.

I'm in Southern California, so I think we can rule out it being a regional problem.

I've noticed the problem in just the past couple weeks, so I'm guessing it's the result of a software update to the boxes.

I've also noticed that it appears to only happen on my secondary boxes, and not on my main box that acts as the media server. Can anyone else verify this?

 

Additional problems I've noticed related to the skipping problem:

 

If you REWIND or PAUSE your live TV (a minute or more is best if you want to see if you share the problem) and then press PLAY it will play just fine for a short period of time (let's say, 30 seconds to a couple of minutes) and then it will experience the freezing/skipping problem. Upon coming out of the freeze/skip it will jump from however far back it was rewound to live TV. This is *highly* annoying. Don't even bother trying to rewind again to catch up on the part you missed, because it will just happen again.

 

Another problem I noticed (this didn't happen nearly as often, but enough that I couldn't help but notice it), was that sometimes when watching TV with Closed Captioning on, when the signal does the freeze/skip thing it will turn the Captioning off. This didn't happen every time, but enough that I found myself having to switch it back on every couple minutes. Annoying!

 

 

I have no idea how to fix the problem but I did find a workaround!

This workaround isn't practical for watching TV all the time, but it's great if you have a movie or a show that you'd like to watch without this annoyingly frequent problem. This won't work if you want to flip around the channels (or even between two channels) while watching the program.

1) Press RECORD

2) PLAY the program you are now recording.

For some reason the freeze/skip problem doesn't happen if you're playing a recording.

 

We shouldn't have to do this, Verizon.... Please fix this bug!

Chip75
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-22-2015

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 8 of 80
(12,898 Views)
I have the same problem over the past few weeks. I also live in the Philly suburbs. It doesn't seem to be happening on the main box just the secondary boxes.
ChasH
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎07-06-2009

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 9 of 80
(12,891 Views)

The problem happens on both my media server and media client

sangs
Silver Contributor IV
Silver Contributor IV
Posts: 526
Registered: ‎06-24-2010

Re: FIOS TV Skipping or Stopping for a fraction of a second

Message 10 of 80
(12,869 Views)

You're all experiencing another great improvement from the recent Quantum software upgrade. But hey, it looks different, right? Who needs it to work properly? Smiley Mad Big long thread about this over at DSL Reports.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title