Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, get the incredible iPhone 13 Pro on us. Online only. With select 5G Unlimited plans. Ends 12.5. Buy now
end of navigation menu

HD STB changing Channel issue

Reply
Cjghome
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 12
Registered: ‎01-12-2009

HD STB changing Channel issue

Message 1 of 3
(4,462 Views)

I just added a HD STB (QIP 7100) to my service and whenever I change the channel using the channel up button the channel changes but the display shows the original channel i was on.

 

If I down up to like 3 channels away and leave it on that channel and the display disappears, and go to change the channel again it does the same thing. Just displays the channel i was on and changes the channel.

 

Is it a problem with the STB or maybe a signal strength problem from the Router?

 

Any Sugeestion would be appreciated.

 

Thanks

CJG

 

 

2 REPLIES 2
Bob_Robertson
Silver Contributor III
Silver Contributor III
Posts: 497
Registered: ‎05-21-2009

Re: HD STB changing Channel issue

Message 2 of 3
(4,457 Views)
Unplug the power from the box, unscrew, check and reseat the COAX at the back aof the box and at the wall jack if applicable... If you know where the COAX Splitter to that room is located, do the same thing there... screw it all back tight, power it up and test it out....... If still not resolved, you can unplug the power from the STB and the router for a minute or so, boot them back up and try once more.... If not, eset the router with a paperclip or pen in the reset hole on the back of the router for 15 seconds and reboot the box again.... If that still does no cut it, contact tech support and have them RESET the box, and go from there
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bob Robertson - Lighter Klepto - I steal lighters, not bandwith
e654562
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-26-2009

Re: HD STB changing Channel issue

Message 3 of 3
(4,408 Views)
I am having the same problem on both my HD STB and HD Home Media DVR. is is getting frustrating.. I will try what you mentioned but it seems to  have started when 1.62 was installed.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title