Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, waived smartphone activation fee when you buy online. Limited time offer.
end of navigation menu

Hook Up LCD to FIOS standard STB

Reply
drewvy
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-30-2009

Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 1 of 9
(8,218 Views)

I saw similar posts but not one specific to my situation. I bought a new monitor for my computer, so I would like to "recycle" my existing LCD monitor by hooking it  up to my standard STB in the bedroom where I have an old TV that's showing signs of dying.

 

My monitor has VGA, DVI, and a USB connection. I have computer speakers with a standard audio jack. What is the best recommendation for hooking up the monitor and speakers to the STB? Also, are there any settings on the STB that I have to make? Thanks!

8 REPLIES 8
spacedebris
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 2 of 9
(8,209 Views)

sounds like your monitor does not have the needed connections. Most monitors dont.

 

you would have to have some type of video input available on the monitor to connect a STB to it. The STB's simply are not desiged to connect to computer systems.

 

Most of the people who are connecting to their monitors are doing via a video capture card on the computer. (or something similar). 

 

So what you need is either a way to connect a video signal to either your computer or monitor. Most computer do not contain this ability from the manufacturer. Most of the time it will require modification from the aftermarket. There are lots of people here that will likely be able to tell you how.




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.
drewvy
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-30-2009

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 3 of 9
(8,191 Views)

spacedebris, Thanks for your response, but i want to clarify i am only trying to hook up the monitor (and speakers) to the STB. Not trying to hook up the STB to a computer.

spacedebris
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 4 of 9
(8,188 Views)

Then, no. As far as I know, you cannot connect a STB to a monitor as the monitor does not have the proper connections. And the STB has no provision for connecting the speakers (no headphone jack)




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.
tsauter
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 372
Registered: ‎09-15-2009

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 5 of 9
(8,178 Views)

 


@drewvy wrote:
 

 

My monitor has VGA, DVI, and a USB connection. I have computer speakers with a standard audio jack. What is the best recommendation for hooking up the monitor and speakers to the STB? Also, are there any settings on the STB that I have to make? Thanks!


 

There is a HDMI to DVI connector you could try. I used to have to use them at work to hook TV's to PC's that didn't have HDMI ports.

 



"If your problem has been solved, please mark it as such. Don't forget to hand out your Kudos!"
drewvy
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-30-2009

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 6 of 9
(8,165 Views)

Thanks Tsauter, but the standard STB doesn't have a HDMI or DVI output.

mattheww
Silver Contributor V
Silver Contributor V
Posts: 668
Registered: ‎10-26-2008

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 7 of 9
(8,136 Views)

With the SD STB, you are out of luck. There are only 3 outputs available from these boxes,

The 3 outputs from the SD box are  :

3.58 NTSC RF on channel 3 or 4

NTSC 3.58 Composite Video

NTSC S-Video

 

Unfortunately none of those outputs even vaguely resemble the component video your display is looking for.

 

So somewhere there needs to be a conversion from one the available NTSC formats to component video.

The available choices are a video card for your computer and HD-DVR or HD-VCR's that can accept the NTSC input and provide component video output for the LCD. Those are likely to cost  more than your display is worth.

drewvy
Contributor
Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-30-2009

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 8 of 9
(8,070 Views)

OK, I found the following product:

 

http://sewelldirect.com/KGuard-TVBox-1440LCD-TV-Adapter.asp

Does this seem like it would work?

tsauter
Silver Contributor II
Silver Contributor II
Posts: 372
Registered: ‎09-15-2009

Re: Hook Up LCD to FIOS standard STB

Message 9 of 9
(8,068 Views)

Sure does. It has all the inbound connection options of the STB and the outbound DVI and 3.5mm stereo plug for the monitor.



"If your problem has been solved, please mark it as such. Don't forget to hand out your Kudos!"
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title