Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, get the incredible iPhone 13 Pro on us. Online only. With select 5G Unlimited plans. Ends 12.5. Buy now
end of navigation menu

How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

SOLVED
Reply
Bruce2
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-26-2022

How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

Message 1 of 6
(1,364 Views)

I called Verizon and I was told to turn off the set top box and turn it back on.  However, it automatically connects to the VZ Fios One router.  I need to connect to an extender to get a better signal where I want the TV.  Thanks.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
clem53
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 2,052
Registered: ‎12-06-2010

Re: How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

Message 5 of 6
(1,294 Views)

@Bruce2 wrote:

I called Verizon and I was told to turn off the set top box and turn it back on.  However, it automatically connects to the VZ Fios One router.  I need to connect to an extender to get a better signal where I want the TV.  Thanks.


The best way to do it is connect the extender to the mini with an ethernet cable. The Extender gives you the range you want from the main router, but when connected with ethernet to the mini it will give you a lot less problems.

View solution in original post

5 REPLIES 5
dexman
MVP MVP
MVP
Posts: 978
Registered: ‎06-10-2012

Re: How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

Message 2 of 6
(1,331 Views)

As I understand it, the main STB (the VMS) needs a coaxial cable connection. Remotes can connect with Wi-Fi, Ethernet or coaxial. When using Wi-Fi, IoT may need to be enabled (but I'll defer to others who would know for sure).

Bruce2
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-26-2022

Re: How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

Message 3 of 6
(1,320 Views)

Thank you.  The main STB is connected via cable.  How would I enable Iot?

 

dexman
MVP MVP
MVP
Posts: 978
Registered: ‎06-10-2012

Re: How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

Message 4 of 6
(1,312 Views)

Before activating IoT, I would hold for one of the Internet CLs to chime in. (This all assumes that the extender is a Verizon unit...say the 3200 for example).

 

One other thought, is it possible that the STB is seeing a stronger signal from the router than from the extender?

 

To activate IoT:

Log into the router as the Administrator
Select "Wi-Fi" on the left menu
Select IoT Network
Click on the On/Off slider on the right side of the screen.

clem53
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 2,052
Registered: ‎12-06-2010

Re: How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

Message 5 of 6
(1,295 Views)

@Bruce2 wrote:

I called Verizon and I was told to turn off the set top box and turn it back on.  However, it automatically connects to the VZ Fios One router.  I need to connect to an extender to get a better signal where I want the TV.  Thanks.


The best way to do it is connect the extender to the mini with an ethernet cable. The Extender gives you the range you want from the main router, but when connected with ethernet to the mini it will give you a lot less problems.

LawrenceC
Moderator Moderator
Moderator
Posts: 12,073
Registered: ‎03-18-2013

Re: How do you connect the Fios One wireless set top box to a WiFi Extender?

Message 6 of 6
(703 Views)

I would like to thank everyone for taking the time to post your comments and opinions related to this topic. This topic has been thoroughly discussed and will now be closed. Please feel free to open a new thread for further discussion. Thank you.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title