Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

Multiroom DVR and QIP 7100 STB Problems

Reply
bltst2
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-29-2009

Multiroom DVR and QIP 7100 STB Problems

Message 1 of 3
(7,497 Views)

I have an existing QIP6416 (HD/SD DVR) and QIP2500 (SD STB) that are working fine.  The SD DVR programming plays on the QIP2500 without issues.

 

I just received a QIP7100 (HD STB) that appears to work as normal.  All stations are coming through perfectly, OnDemand works, Guide works, Widgets..etc..

 

The only thing that does not work is the MultiRoom DVR.  When I try to play either HD or SD content, it doesn't start.  The screen flickers, it says the name of the DVRed program on the bottom info screen, but the show that is on the TV live is what plays and the time counter sticks at 00:00.

 

I am going through a receiver and as part of the troubleshooting process removed it from the line and plugged the QIP7100 direct to the TV, same result.  I have also rebooted the STB., unpluged for several minuntes, etc..not change.

 

Basic Info on the QIP7100:

1.6.2 - Release

08.58 - Build

 

Any ideas or thoughts on the problem?  Next step is to call VZ, but wanted to try here first.

2 REPLIES 2
VZ_Kevin
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 97
Registered: ‎10-12-2009

Re: Multiroom DVR and QIP 7100 STB Problems

Message 2 of 3
(7,379 Views)

Sounds like either a STB issue or trouble with the signal going to the 7100 from the DVR.

 

You can isolate this by moving the 2500 to the spot the 7100 is in and testing MRDVR there. If the same problem is happening on a diff box in the same place, then you can assume it's not a STB issue. In this case, it's probably a cabling issue. I'd check to see if you have any amps on the home run going to the 7100- I've heard of em causing MoCA issues in the past. Else, same old cable isolation.. check cabling ends, try different splitters ports, possibly replace the coax leg/splitter, etc.

 

Also, a quick thing to check is self diagnostics. Go menu > help > self diagnostics. A failing OOB SNR read would indicate possible cabling issue.

Kevin
Verizon Telecom
Fiber Solution Center


Notice: Content posted by Verizon employees is meant to be informational and does not supercede or change the Verizon Forums User Guidelines or Terms or Service, or your Customer Agreement Terms and Conditions or Plan.

bltst2
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-29-2009

Re: Multiroom DVR and QIP 7100 STB Problems [FIXED]

Message 3 of 3
(7,318 Views)

Ended up calling Fios Tech Support...waited on hold for maybe 30 seconds (nice!)  We tried a few things, ended up power cycling the main DVR/STB for the house...

 

All is working now.  So, moral of the story, reboot the main DVR.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title