Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, get the incredible iPhone 13 Pro on us. Online only. With select 5G Unlimited plans. Ends 12.5. Buy now
end of navigation menu

Search continually fails ... aaaargh!

Reply
cincyreds
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 12
Registered: ‎02-10-2009

Search continually fails ... aaaargh!

Message 1 of 3
(4,302 Views)

I haven't seen anyone with this problem, but I'm getting search function errors which are unbelievably frustrating.

Here's what happens 99% of the time:

 

1. I choose to search by keyword.

2. I begin typing the keyword using the keypad.

3. After typing the first or second letter, there is a few seconds of delay, then a message pps up which reads "Your set top box is not able to retrieve data at this time. Please try again later."

4. It then sends me all the way back to the main menu where I must start over from the beginning.

 

Utterly frustrating. For the last half hour I've been trying to do a simple search for "monsterquest" and can't get past typing in "M" and "O" before it fails and sends me back to the beginning. Sometimes it fails before I'm able to type even one letter.

 

Any ideas? Anyone else having this problem?

 

Thanks,


Dean

 

 

2 REPLIES 2
Justin
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,173
Registered: ‎08-05-2008

Re: Search continually fails ... aaaargh!

Message 2 of 3
(4,273 Views)

Has this worked before and now fails?

 

My guess is that your STB is offline, not talking to the router. You can verify this by going to the Menu, scrolling down to Settings, hit OK (or the Right Arrow), scroll down to System Information, and see if Network Status is Online or Offline. If it is Offline, then the STB is not talking to the router, and you need to fix that. When this happens usually the Guide Data Days Available is also not very long (may be 0). I have had my STBs go offline several times over the last 3 years, I don't know what the proper procedure is to get them back online, but what I do is power off the STB, unplug it, plug it back in, and see what happens. If that doesn't work, try power cycling the router. I have always been able to get them back online eventually.

 

If it is not offline, sorry, I don't have any other ideas.

 

__________________________________
Justin
Verizon FiOS TV, Internet, and phone
IMG 1.6.0, Build 06.89
Keller, TX 76248

cincyreds
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 12
Registered: ‎02-10-2009

Re: Search continually fails ... aaaargh!

Message 3 of 3
(4,244 Views)

Thanks for the followup. STB is online. I've cold booted the router multiple times and power cycled the DVR multiple times. No difference.

The system has only been installed for less than 2 days, so I guess I'll have to call VZ and see if they can fix it. I give up.

 

 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title