Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, waived smartphone activation fee when you buy online. Limited time offer.
end of navigation menu

Sony Remote Stopped Working

SOLVED
Reply
CochMan
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-05-2020

Sony Remote Stopped Working

Message 1 of 13
(1,203 Views)

This is so crazy, my SONY remoted worked with my Verizon STB for about 2-3 months and then just out of nowhere stopped working.  No changes, that I was aware of.  I can't find any way to get it working again.  I have about 3 hours into it with no luck. 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
clem53
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,980
Registered: ‎12-06-2010

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 11 of 13
(1,130 Views)

@dexman wrote:

I just did a re-test.

 

With the STB and the television turned off, pressing the power button on the Sony remote turns the television on but not the STB. I see the rotating tiles.

 

If I then press the channel-up/channel-down button on the Sony remote, the STB turns on and I see programming.

 

If I press the power button on the Sony remote to turn things off, the television shuts down, but the STB remains active (the status LED stays fully bright). If I turn the television back on, I see the program that I was just watching.

 

I then grabbed the STB remote. It required two presses of the power button to shut down the television and the STB (the status LED goes dim). 🤔

 

Sony's help website notes that there are incompatibilities between some STBs and some remotes. My particular television is a 2022 model year. 

 

My gut feeling is that the power on/off code in the Sony remote is incorrect for the Arris IPC4100 STB.

 

I guess that I could try to power on & off the other two STBs in the house. I won't be able to turn the televisions on & off with it though because they are Samsungs.


Could be a bad code from the Sony remote, also look into the CEC from the Sony TV to the Fios box. Some combination of device control on the TV and TV Input Control on the Fios box might be able to do what you need.

View solution in original post

12 REPLIES 12
clem53
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,980
Registered: ‎12-06-2010

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 2 of 13
(1,149 Views)

@CochMan wrote:

This is so crazy, my SONY remoted worked with my Verizon STB for about 2-3 months and then just out of nowhere stopped working.  No changes, that I was aware of.  I can't find any way to get it working again.  I have about 3 hours into it with no luck. 


Take the batteries out of the remote for an hour or so, then re-program the remote for the

Fios box.

CochMan
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-05-2020

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 3 of 13
(1,007 Views)

I did that, no change at all, completely reprogrammed the remote and the TV no luck.  I think an IR Blaster cable is the next thing to try. 

clem53
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,980
Registered: ‎12-06-2010

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 4 of 13
(974 Views)

@CochMan wrote:

I did that, no change at all, completely reprogrammed the remote and the TV no luck.  I think an IR Blaster cable is the next thing to try. 


Does the Fios remote still work? Does the Sony remote still control the TV? Did you try unplugging the Fios Box for at least 3 minutes then plugging it back in? Is CEC enabled on the Sony TV and Video Input control enabled on the Fios box?

dexman
Gold Contributor III Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 897
Registered: ‎06-10-2012

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 5 of 13
(970 Views)

My Sony television came with an RMF-TX800U remote control. I don't remember if it turned on the Fios mini/remote STB. I use the Fios remote to turn things on & off and use the Sony remote to make adjustments to the television. 🤔

dexman
Gold Contributor III Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 897
Registered: ‎06-10-2012

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 6 of 13
(960 Views)

I just unpaired and then re-paired the Sony remote to the Arris IPC4100 mini and it doesn't control the power. The STB can be powered on by changing channels (which will switch channels in addition to powering on the STB) but pressing the power button on the remote doesn't power off the STB.

 

This may just be an incompatibility issue.

clem53
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,980
Registered: ‎12-06-2010

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 7 of 13
(951 Views)

@dexman wrote:

I just unpaired and then re-paired the Sony remote to the Arris IPC4100 mini and it doesn't control the power. The STB can be powered on by changing channels (which will switch channels in addition to powering on the STB) but pressing the power button on the remote doesn't power off the STB.

 

This may just be an incompatibility issue.


The 4100 boxes never really turn off, the Fios logo-start screen will ALWAYS be on unless you are watching TV. There is no way to disable it either. The only thing you can do is put it in standby, which is the screensaver.

dexman
Gold Contributor III Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 897
Registered: ‎06-10-2012

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 8 of 13
(942 Views)

Hey Clem!

 

The STB remains fully on. The status LED remains fully illuminated.

 

If I then turn the television (alone) back on, I will see a live broadcast as opposed to the tile slideshow.

clem53
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,980
Registered: ‎12-06-2010

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 9 of 13
(763 Views)

@dexman wrote:

Hey Clem!

 

The STB remains fully on. The status LED remains fully illuminated.

 

If I then turn the television (alone) back on, I will see a live broadcast as opposed to the tile slideshow.


Should go to the screensaver when you hit the power on the remote or on the box. Try turning off the power with the switch on top and see if the screensaver comes up. If not, you may have a bad box.

dexman
Gold Contributor III Gold Contributor III
Gold Contributor III
Posts: 897
Registered: ‎06-10-2012

Re: Sony Remote Stopped Working

Message 10 of 13
(757 Views)

I just did a re-test.

 

With the STB and the television turned off, pressing the power button on the Sony remote turns the television on but not the STB. I see the rotating tiles.

 

If I then press the channel-up/channel-down button on the Sony remote, the STB turns on and I see programming.

 

If I press the power button on the Sony remote to turn things off, the television shuts down, but the STB remains active (the status LED stays fully bright). If I turn the television back on, I see the program that I was just watching.

 

I then grabbed the STB remote. It required two presses of the power button to shut down the television and the STB (the status LED goes dim). 🤔

 

Sony's help website notes that there are incompatibilities between some STBs and some remotes. My particular television is a 2022 model year. 

 

My gut feeling is that the power on/off code in the Sony remote is incorrect for the Arris IPC4100 STB.

 

I guess that I could try to power on & off the other two STBs in the house. I won't be able to turn the televisions on & off with it though because they are Samsungs.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title