Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, get the incredible iPhone 13 Pro on us. Online only. With select 5G Unlimited plans. Ends 12.5. Buy now
end of navigation menu

Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Reply
ajmboy
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎12-02-2009

Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Message 1 of 7
(17,643 Views)
I just bought an Emerson 32" LCD HDTV  and can't get the remote programmed for the TV.  I tried all the codes in the manual and online, but nothing worked.  I also tryed to program it manually, and still nothing worked.  I tried the following codes:

 

0181   0263   0490   0207   0205   0198   0650   3005   3008   3010   3011   3012   3013   3015   3025   3031   3186   3203   3204   3218

 

It does not work...are there other verizon remotes or new codes?

 

6 REPLIES 6
PJL
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 2,069
Registered: ‎08-07-2008

Re: Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Message 2 of 7
(17,609 Views)

@ajmboy wrote:
I just bought an Emerson 32" LCD HDTV  and can't get the remote programmed for the TV.  I tried all the codes in the manual and online, but nothing worked.  I also tryed to program it manually, and still nothing worked.  I tried the following codes:

 

0181   0263   0490   0207   0205   0198   0650   3005   3008   3010   3011   3012   3013   3015   3025   3031   3186   3203   3204   3218

 

It does not work...are there other verizon remotes or new codes?

 


The user guide I have for the FiOS remote shows 0154, 0236, 0463, 0180, 0178, 0171, 0623, and 0185 for Emerson TVs. 

 

Hubrisnxs
Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 5,881
Registered: ‎07-22-2009

Re: Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Message 3 of 7
(17,600 Views)

the ones from the user guide work pretty well,

abhi_col
Bronze Contributor II
Bronze Contributor II
Posts: 147
Registered: ‎11-18-2009

Re: Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Message 4 of 7
(17,576 Views)

If none of the codes worked, try this.

 

Instructions for philips remote. the remote with the big red fios TV button.

 

Before you begin, the TV should be ON and remote pointing towards the TV

 

1) Press TV button and hold it down. While holding TV button down, press OK button. Release both keys at the same time.( All the 4 device keys on the top of remote should flash)

2) Press the numbers 9-2-2.

3) Press the upper part of PLAY button once.

4) Continue pressing FASTFORWARD button slowly again and again until the TV turns off. (This step is searching for correct code as the FASTFORWARD button is pressed)

5) If the TV turns off, press OK button. It will store the code.

 

Good luck. Smiley Happy

 

kiwidrop
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎01-17-2010

Re: Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Message 5 of 7
(16,486 Views)

I've been having the same problem. Have you found a solution yet? I also tried the 9-2-2 thing for all the codes in the book and nothing worked.

ncman
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎06-04-2010

Re: Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Message 6 of 7
(14,158 Views)

None of the codes works for my Emerson 32" (bought from Wal-Mart about 2.5 years ago). Tried running 922 as well.  So now we have a Direct TV remote that won't control its TV and a FIOS remote that won't control its TV.  Apparently, this is rocket science.

spacedebris
Gold Contributor V
Gold Contributor V
Posts: 1,692
Registered: ‎05-17-2009

Re: Universal Remote with Emerson 32" LCD Not Working

Message 7 of 7
(14,126 Views)

Emerson is a "generic" TV. Built by the lowest builder. A lot of the "generic" TV's (emerson, symphonic, radio shack, etc) use IR frequecies that are unique rather than the "standards" used by many other tv's. Its not possible to make every universal remote work on every tv. They just work on "most" tvs. If the VZ remote doesnt work for it, you can always purchase a universal remote that does work for your TV and then program IT for the verizon box. The verizon box works on standard motorola codes.




====================================================================================

Error exists between keyboard and chair.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title