Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

Can't log in to my Westell 327W router

Reply
MrCurious2
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 26
Registered: ‎06-07-2009

Can't log in to my Westell 327W router

Message 1 of 6
(12,256 Views)

When I go to http://192.168.1.1, the URL automatically goes to this page--  http://192.168.1.1/edit_user_settings.htm  -- and I get a screen that says "User Settings".
 
This page offers me the opportunity to change my USER SETTINGS.  There is a box that's shaded that says the full name of the user is Administrator; then I have 3 boxes to fill in:  User Name, password, and re-enter password.

When I enter mynew user name and password and clikc on APPLY, a box pops up asking "Are you sure you want to change the User Name and Password?"
 
 When I click on OK, the screen clears and the same page (...edit_user_settings.htm) comes up. 

What do I have to do to get past this page so I can interrogate the router?
5 REPLIES 5
dslr595148
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,162
Registered: ‎09-24-2008

Re: Can't log in to my Westell 327W router

Message 2 of 6
(12,237 Views)
Ok, did you try entering in..

#1 The user name

#2 The password

#3 And where it says re-enter password, did you try entering the same password (as the last password field)?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

MrCurious2
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 26
Registered: ‎06-07-2009

Re: Can't log in to my Westell 327W router

Message 3 of 6
(12,234 Views)

the routIt turns out, the problem was that the router did not like the password I entered.  For the sake of simplicity (and because my wife and I are the only people using this router) the password I tried to enter was..."password".  The router clearly did not like that password, but did not tell me.  So I tried a different password and that worked.

 

 But now I have a problem that arose when I tried to get further into the router pages.  I was able to get to this page:

     

     http://192.168.1.1/wireless_status.htm

 

but when I click on the box on the left that says "advanced security settings", that brings up yet another (different ) box asking for my user name and password.  I've tried all the combinations and I cannot get past that box.  VERY annoying.

 

I'm wondering what the results would be if I pushed in the RESET button on the back of the modem.  Would that reset it to its original settings, of "admin" and "password: for the uname and pword, respectively?

MrCurious2
Nickel Contributor
Nickel Contributor
Posts: 26
Registered: ‎06-07-2009

Re: Can't log in to my Westell 327W router

Message 4 of 6
(12,233 Views)

Sorry for the typos in the above message.  Should begin "It turns out..."

  

On the box that comes up asking for Uname and Pword, I've tried entering admin as the user name, which is what I selected on the earlier screen.  And for Password, I've tried entering everything I can think of:  "password" (the default password that the router ships with), my new password, the router serial number, and the WEP.

dslr595148
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,162
Registered: ‎09-24-2008

Re: Can't log in to my Westell 327W router

Message 5 of 6
(12,230 Views)
Yes, if you reset the router all settings go back to the defaults...

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

nycrdc
Bronze Contributor I
Bronze Contributor I
Posts: 58
Registered: ‎06-04-2009

Re: Can't log in to my Westell 327W router

Message 6 of 6
(12,223 Views)

I've seen that most new routers require you to use numbers & letters in the username and/or password.

 

Try setting it up using

 

Login name: admin1

Password: password1

 

 

I hope this helps solve the problems you are having.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title