Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, waived smartphone activation fee when you buy online. Limited time offer.
end of navigation menu

How do I get my iweb site onto my Verizon site?

SOLVED
Reply
nisenson
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎02-12-2010

How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 1 of 15
(4,517 Views)

I have a web page that I did with the Verizon online tools. I now want to replace it with one I made on iweb. Can someone pleae tell me how to replace the Verizon one with the iweb one? I called Verizon support but they tole me they can not help as iweb is a third party product.

Thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
nisenson
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎02-12-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 13 of 15
(2,166 Views)

 

Well I solved the problem. In the end is turned out to be very easy to do. I moved my web site over to Go Daddy for hosting.

 

Go Daddy provided telephone support and within a very reasonable time my site was up and running.

 

 When I first started to try to put my site on Verizon I increased the size of my Verizon site from 10 MB to 60 MB. Now that I have switched to Go Daddy I called Verizon to cancel the order to increase my web site size. The person at the billing office told me I would have to call DSL Billing. DSL Billing told me that I would have to call DSL Support Services. Support services told me that I need to call DSL Billing. After 45 minutes, mostly on hold, I was told they would need to get back to me.

 

It is clear to me that Verizon is not willing or capable of providing support for it’s services or products. It will be interesting to see what happens when people start calling for support for the iphone.

Orin

View solution in original post

14 REPLIES 14
dslr595148
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,204
Registered: ‎09-24-2008

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 2 of 15
(4,488 Views)

#1


@nisenson wrote:

They can not help.


 

I suspect that is not true.

 

For example, quick quote from

 

http://www22.verizon.com/ResidentialHelp/HighSpeed/Networking/SetUp/GamingDevices/123778.htm

 

 


Playstation3 product support is outside the normal Verizon Support boundaries, but additional information is available through:


 

 

#2 Without paying Verizon extra (Verizon Premium Technical Support), you are going to happy that I already know the answer.

 

See the info at

 

http://www2.verizon.net/myaccount/manage/sitebuilder/ftp_info.asp

 

😉

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,664
Registered: ‎12-15-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 3 of 15
(4,457 Views)
Transfer your site's content from iWeb to the Verizon Webspace using an FTP client such as FileZilla. You'll need to download your site data from iWeb via FTP first before uploading to Verizon via FTP. If you have a copy of the site stored on your hard drive, just upload the contents of that site via FTP to the Verizon Webspace.
nisenson
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎02-12-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 4 of 15
(4,420 Views)

I have been able to upload the iweb file to Verizon using host name "ftpmysite.verizon.net" but can not find it on my Verizon site.

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,664
Registered: ‎12-15-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 5 of 15
(4,396 Views)
Did you upload the website into any specific folder or directory in the FTP site or did you upload it to the root (highest level folder) of the account? When you try to visit your website, do you get a Permission Denied message or a 404 message?
nisenson
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎02-12-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 6 of 15
(4,372 Views)

I uploaded to root directory - http://mysite.verizon.net/verizonname/myusername

I did not get an error message.

When I visit my site I only see the Verizon web site I built using their program several years ago.

Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,664
Registered: ‎12-15-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 7 of 15
(4,349 Views)
What happens when you remove your username from the address only doing something such as mysite.verizon.net/verizonname/ ? Also, when you were in FTP, did you see anything else in there or was the root in fact empty? Your old Verizon Sitebuilder Website should show up in the /username folder, and somewhere in the root of the account or in the username folder there would be two folders from Site Builder.
nisenson
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 7
Registered: ‎02-12-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 8 of 15
(4,310 Views)

"What happens when you remove your username from the address only doing something such as mysite.verizon.net/verizonname/ ?" nothing happens.

 

When I go to the FTP I se the following

/.trellix_data/ - a  folder
/index.htm
t/index.html
/last_published.js
/orinnisenson/ - a folder
/robots.txt
t/sitebuildercontent/- a folder

     inside this folder is folder " /sitebuildercontent" and inside that a folder called "sitebuilderpictures/" inside that 2 jpg photos and a file called ".pond" That folder has 8 jpg files and 2 .xml files.

 

 

My web site is on my hard drive and called orin_web. I have tried placing in the "sitebuilder" and ".pond" folders , voa FTP, but still did not get it to publish.

Orin

somegirl
Platinum Contributor II Platinum Contributor II
Platinum Contributor II
Posts: 3,149
Registered: ‎09-15-2009

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 9 of 15
(4,272 Views)

I would suggest deleting everything there and uploading your site so that it's the only thing in the directory. In order for your site to show up when you go to mysite.verizon.net/username, your index file needs to be in the main directory.

--
If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.

"All knowledge is worth having."
Smith6612
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 7,664
Registered: ‎12-15-2010

Re: How do I get my iweb site onto my Verizon site?

Message 10 of 15
(4,240 Views)
Follow what somegirl suggested above, as it should help to rule out any issues. I do see that you have two index.htm* files in the FTP account, which definitely is not ideal and might be causing some problems.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title