Accessibility Resource Center Skip to main content
Get up to $500 when you bring your phone. Plus, waived smartphone activation fee when you buy online. Limited time offer.
end of navigation menu

FIOS WCB6200Q Routing Issues

SOLVED
Reply
Debonair
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎12-09-2017

FIOS WCB6200Q Routing Issues

Message 1 of 4
(1,561 Views)

I had Quantam Gatway for 2 years and never had any issues. I just added the WIFI WCB6200Q Exteder few days ago. I used WPS to sync the WFI extender with MAIN Router and after adding the WIFI extender, I am having the following issue:

I can not ping certain IP addresses on my home network

I can not see certain IP addreses in WIFI extender's Status page

Radio is turned off on Main router so all WIFI devices are using WIFI Extender to get IP address (DHCP) and to connect.

I CAN TEST Connectivity to all devices from the MAIN router's interface and they all seem to be connected.

I am thinking that the WIFI Extender is having problem finding certain IP devices (routing).

Any suggestions?

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Capricorn1
Silver Contributor IV Silver Contributor IV
Silver Contributor IV
Posts: 272
Registered: ‎06-30-2012

Re: FIOS WCB6200Q Routing Issues

Message 2 of 4
(1,497 Views)

Have you tried turning on the wireless transceiver on the router? I'm wondering if the extender is trying to observe or fetch something from the router's wireless and stalling out when it doesn't see it.

[Be nice! We are mostly fellow Verizon customers.
My setup: 75/75 Mbps; Linux router (2x 1Gbps ports) + iptables; Netgear Orbi x 2]

View solution in original post

3 REPLIES 3
Capricorn1
Silver Contributor IV Silver Contributor IV
Silver Contributor IV
Posts: 272
Registered: ‎06-30-2012

Re: FIOS WCB6200Q Routing Issues

Message 2 of 4
(1,498 Views)

Have you tried turning on the wireless transceiver on the router? I'm wondering if the extender is trying to observe or fetch something from the router's wireless and stalling out when it doesn't see it.

[Be nice! We are mostly fellow Verizon customers.
My setup: 75/75 Mbps; Linux router (2x 1Gbps ports) + iptables; Netgear Orbi x 2]
Debonair
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎12-09-2017

Re: FIOS WCB6200Q Routing Issues

Message 3 of 4
(1,444 Views)

Yes, I have. I am using this device as Access Point and its attached to Main (Gateway) router via ethenet.  Gateway Router's radio is turned off. Everything works fine if I turn the radio off on Extender and connect (wireless) directly with the Gateway Router.

CRobGauth
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 8,010
Registered: ‎11-04-2008

Re: FIOS WCB6200Q Routing Issues

Message 4 of 4
(1,431 Views)

Can you see what IP address you get when connected to extender vs main router?

If first 3 digits of each address are not the same, that is probably the issue.


If a forum member gives an answer you like, give them the Kudos they deserve. If a member gives you the answer to your question, mark the answer as Accepted Solution so others can see the solution to the problem.
How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title