Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.

Problem using my Ipod Touch

SOLVED
Reply
MartyB
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎07-15-2009

Problem using my Ipod Touch

Message 1 of 6
(9,907 Views)

I have Fios with the Actiontec MI424-WR. I can connect to it with my Ipod Touch. I can brouse the web with Safari, go to Apple's App Store however I cannot download apps, it just says waiting. If I click on the app "Weather" it says "Updating..." then after a while it says update failed. When I click on the app YouTube it shows "Loading..." but after a while a alert box comes up saying "Cannot connect to YouTube". The App Mail has no problems connecting and getting my mail from Yahoo. Google Maps also works fine. Logmein works fine as well.

 

If I fire up WMWiFiRouter on my HTC diamond which creates a local WiFi hotspot using the Sprint network all work fine and instantly. If I go to my local Starbucks all works fine as well. At work I connect to the internet via my Mac Mini's WiFi connection and all works fine. I am only having problems at home with my Actiontec modem. Why?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
MartyB
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎07-15-2009

Re: Problem using my Ipod Touch

Message 6 of 6
(9,732 Views)

Lets call this case closed.

 

I called Verizon and got the "reset the modem" answer. I told him that I turned the modem off for 5 hours and he said to a hard reset. I said wont I lose my settings? He said yes but also showed me how to save my configuration. Ordinarily I would poo-poo such an answer, like computer support people saying "reinstall the operating system" however, consider the configuration mess that this modem has to offer I figured, why not?

 

Reset modem and guess what, Ipod Touch connected with all Apps! Slowly began reintroducing all the port forwarding crap. When I introduced the QoS logic for my VOIP, problem with Ipod reapeared, So I decided that I really did not need QoS boost for my VOIP since my connection (30/5) is fast enough.

View solution in original post

5 REPLIES 5
dslr595148
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,144
Registered: ‎09-24-2008

Re: Problem using my Ipod Touch

Message 2 of 6
(9,853 Views)
I think I know why...

I point to http://www.verizonfioswiki.com/index.php/Using_Your_Own_Router

and to

URL: http://www.dslreports.com/faq/16077

Title/Location: All DSLR (dslreports.com) FAQs » Verizon Online FiOS FAQ » 3.0 Networking » What are the tradeoffs between the various router configurations

^^^

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

CharlesH
Employee Emeritus Employee Emeritus
Employee Emeritus
Posts: 895
Registered: ‎12-01-2008

Re: Problem using my Ipod Touch

Message 3 of 6
(9,872 Views)

Have you typed in the correct WEP key?  Its found underneath the Verizon router.  Along with the wep key, you should also notice the name of the router which is labeled essid.

 

I have an iTouch myself so I should be able to help you out if you are still having issues.  Feel free to send me a private message!

MartyB
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎07-15-2009

Re: Problem using my Ipod Touch

Message 4 of 6
(9,845 Views)
I obviousy did type in the correct WEP key since as I mentioned in my post that I can browse with Safari and Google maps works like a champ as does Apple's App store. YouTube shows "Loading" and after a while says "Cannot connect to YouTube" and Weather shows "Updating..." and then after a while says "Update failed".I tried changing the DNS to one of the public ones, same results.
MartyB
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎07-15-2009

Re: Problem using my Ipod Touch

Message 5 of 6
(9,777 Views)

I went to my daughter's apartment and had no problems with my Ipod Touch connecting to her Actiontec/fios modem. When I came home I had the same problem as before. I checked some of the logs. Does anything here make any sense to anyone?

 

(the 192.168.1.4 is my Ipod Touch, attempts were made to access the "weather" app and the YouTube App)

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Jul 19 01:27:46 2009 Inbound Traffic Blocked - Packet invalid in connection Packet not in tcp window: TCP 17.254.32.16:80->192.168.1.4:49592 on ixp0 [repeated 2 times, last time on Jul 19 01:28:18 2009]
Jul 19 01:27:11 2009 Outbound Traffic Blocked - Packet invalid in connection TCP 17.254.xxx:80->192.168.1.4:49592 on ath0 [repeated 3 times, last time on Jul 19 01:27:30 2009]
Jul 19 01:25:21 2009 Outbound Traffic Blocked - Packet invalid in connection TCP 17.254.xxx:80->192.168.1.4:49591 on ath0 [repeated 3 times, last time on Jul 19 01:25:40 2009]
Jul 19 01:24:13 2009 Inbound Traffic Blocked - Packet invalid in connection Packet not in tcp window: TCP 17.254.xxx:80->192.168.1.4:49589 on ixp0 [repeated 2 times, last time on Jul 19 01:24:44 2009]
Jul 19 01:23:38 2009 Outbound Traffic Blocked - Packet invalid in connection TCP 17.254.xxx:80->192.168.1.4:49589 on ath0 [repeated 3 times, last time on Jul 19 01:23:57 2009]
Jul 19 01:22:42 2009 Outbound Traffic Blocked - Packet invalid in connection TCP 17.254.xxx:80->192.168.1.4:49588 on ath0 [repeated 3 times, last time on Jul 19 01:23:01 2009]
Jul 19 01:22:33 2009 Inbound Traffic Blocked - Default policy TCP 216.234.xxx:80->72.89.252.116:2176 on ixp0 [repeated 3 times, last time on Jul 19 01:22:33 2009]

 

{edited for privacy}

Message Edited by KaLin on 07-19-2009 04:07 PM
MartyB
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 6
Registered: ‎07-15-2009

Re: Problem using my Ipod Touch

Message 6 of 6
(9,733 Views)

Lets call this case closed.

 

I called Verizon and got the "reset the modem" answer. I told him that I turned the modem off for 5 hours and he said to a hard reset. I said wont I lose my settings? He said yes but also showed me how to save my configuration. Ordinarily I would poo-poo such an answer, like computer support people saying "reinstall the operating system" however, consider the configuration mess that this modem has to offer I figured, why not?

 

Reset modem and guess what, Ipod Touch connected with all Apps! Slowly began reintroducing all the port forwarding crap. When I introduced the QoS logic for my VOIP, problem with Ipod reapeared, So I decided that I really did not need QoS boost for my VOIP since my connection (30/5) is fast enough.

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title