Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.
end of navigation menu

Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

SOLVED
Reply
Robertlew
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎06-19-2019

Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 1 of 97
(77,753 Views)

Just got my Fios 1 yesterday.  I installed it and it works fine except for the remote,it will not operate the volume or turn the TV on or off.  I tried the vaiable or fixed section on the Audio but it does not work.  I have to use the TV remote.  Any help?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Edg1
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,985
Registered: ‎06-24-2018

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 2 of 97
(77,976 Views)

Go to Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Voice Remote > Manual Setup > Press ‘OK’ to select.

Select the TV brand and model and follow the steps.

View solution in original post

96 REPLIES 96
Edg1
Platinum Contributor I Platinum Contributor I
Platinum Contributor I
Posts: 1,985
Registered: ‎06-24-2018

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 2 of 97
(77,977 Views)

Go to Menu > Settings > Voice Control > Fios TV Voice Remote > Program Voice Remote > Manual Setup > Press ‘OK’ to select.

Select the TV brand and model and follow the steps.

Chipper14
Copper Contributor
Copper Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-17-2019

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 3 of 97
(76,564 Views)

Tried many times on LG SMART 4K and DOES NOT WORK! Looks like lots of Verizon customers are having same problem.

FotoGuy
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎01-28-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 4 of 97
(70,490 Views)

my remote does work with volume on my Sony 65" XBR65X950G LED TV

tried all Verizon Fios One options - sect tv brand, changing cods, select model number - called Verizon - they sent out a new remote - same issue - they sent out a new Fios One Box - Same Problem - anybody else?

Ronzoni
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-04-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 5 of 97
(69,732 Views)

Mine was working fine for months . Now it stop working on my Sony TV. I paired a new remote and it still doesn't work. This after I did a Sony software update. Need help

AKDC
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-05-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 6 of 97
(69,670 Views)

same here... was working for months until two days ago... i can change channels and go to guide etc, but no volume... odd...

clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 2,043
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 7 of 97
(69,580 Views)

Could have something to do with recent firmware updates to either the TVs, or the Fios boxes. I'd wipe out the remote from the Fios box and start the process over again to see if it works. Powercycle the box before doing the fresh programming.  Also check to see if CEC is enabled, and try it disabled, or enabled what ever the opposite of what you have is.

AKDC
Contributor
Contributor
Posts: 2
Registered: ‎02-05-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 8 of 97
(69,410 Views)

tried your suggestion, still not working... strange...

clem53
MVP MVP
MVP
Posts: 2,043
Registered: ‎12-06-2010

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 9 of 97
(69,397 Views)

Real longshot here, but try pulling the batteries out of the remote for 3 minutes, put them back in and see what happens. Also make sure you have line of sight to the tv.

Kylep1213
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎02-09-2020

Re: Fois 1 remote does not work volume or turn on/off the TV

Message 10 of 97
(69,003 Views)

Mine was working fine but then the TV prompted me to re-sync. Ever since, the volume won’t work. I now have a new volume bar that doesn’t change the volume. They tried rebooting 3 times, resetting the remote, manual and auto set ups and still doesn’t work. 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title