Accessibility Resource Center Skip to main content
Have a phone you love? Get up to $500 when you bring your phone.

Need setup instructions

Reply
Newppl
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-09-2009

Need setup instructions

Message 1 of 6
(7,123 Views)

Hi,

 

I'm new to setup the external firewall (NETGEAR FVS114 ProSafe VPN Firewall 8 with 4-Port 10/100 Mbps Switch) with the modem coming with 7.1MB turbo plan. Any instructions? Do I need to set the modem to bridge mode? If so how? I do know I have to assign different local ip address to different devices. Many thanks.

 

Sincerely,

Richard

5 REPLIES 5
dslr595148
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,144
Registered: ‎09-24-2008

Re: Need setup instructions

Message 2 of 6
(7,065 Views)
What is the brand and model of the modem?

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

Newppl
Contributor
Contributor
Posts: 3
Registered: ‎05-09-2009

Re: Need setup instructions

Message 3 of 6
(7,047 Views)

Hi,

 

Thanks for reply. I have a 6100f Westell modem for my 7.1MB service.

 

Richard

dslr595148
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,144
Registered: ‎09-24-2008

Re: Need setup instructions

Message 4 of 6
(7,006 Views)
To get the modem to bridge mode, follow this path...

#1 Go to http://start.verizon.net/

#2 Support

#3 Networking

#4 Setup

#5 Connecting a third-party router to your home network

#6 Westell 6100

OR go to:

http://www.dslreports.com/faq/13600

Which is/will be: All DSLR (dslreports.com) FAQs » Verizon Online DSL FAQ » Hardware » How do I use a router with the Westell 6100?

--

After that, as addressed in the manual for your router ( http://kbserver.netgear.com/pdf/fvs114_ref_manual_29Apr05.pdf )

type in http://routerlogin.net into your address bar and press enter to start the wizard in the router...

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

VU
Contributor
Contributor
Posts: 1
Registered: ‎05-14-2009

Re: Need setup instructions

Message 5 of 6
(6,982 Views)

Hi,

 

I'm the same one as the poster cuz I lost my 1st account. Thanks for your great help.

dslr595148
Platinum Contributor III Platinum Contributor III
Platinum Contributor III
Posts: 6,144
Registered: ‎09-24-2008

Re: Need setup instructions

Message 6 of 6
(6,911 Views)
You are welcome. 🙂

Please do not forget to mark this thread as solved...

If you are the original poster (OP) and your issue is solved, please remember to click the "Solution?" button so that others can more easily find it. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the "Kudos" button.


 

How-To Videos
 
The following videos were produced by users like you!
   
Videos are subject to the Verizon Fios Community Terms of Service and User Guidelines and contains content that is not created by Verizon.
Have a spare Fios-G1100?Learn how to bridge it into your network
Get Started


Covid19

Browse Categories
Categories:
Posts

Verizon Troubleshooters
Unable to find your answer here? Try searching Verizon Troubleshooters for more options.
Modal Dialogue Title